Δ. Δούρου: Η κυβέρνηση «μαυρίζει» τις ζωές μας με το περιβαλλοντικό ν/σ
Κοινωνία

Δ. Δούρου: Η κυβέρνηση «μαυρίζει» τις ζωές μας με το περιβαλλοντικό ν/σ

Σε εκ νέου υποβολή της αρχικής πρότασης ψηφίσματος που ζητά την «άμεση απόσυρση του καταστροφικού και αντιπεριβαλλοντικού Νομοσχεδίου», προχώρησε η «Δύναμη Ζωής», καθώς το αρχικό της αίτημα δεν συμπεριελήφθη ως κανονικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα συγκληθεί τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Πρόκειται για νομοσχέδιο που «υπονομεύει το περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις προστατευόμενες περιοχές Natura, τον δασικό μας πλούτο», παρατηρεί μεταξύ άλλων η περιφερειακή παράταξη της τέως περιφερειάρχη Ρένας Δούρου.

«Το δήθεν περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης στην ουσία υπονομεύει το νομικό πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας. Και όλα αυτά στο όνομα μιας ιδεοληπτικής αντίληψης για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Στο όνομα μιας αβίωτης ανάπτυξης, η κυβέρνηση μαυρίζει τις ζωές μας, ανοίγοντας την πόρτα για κάθε είδους “εξυπηρετήσεις” σε βάρος του περιβάλλοντος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει καθήκον και αποστολή να αποτρέψει την ισοπέδωση των θεσμών προστασίας του περιβάλλοντος και να συμβάλλει στην προστασία των τοπικών κοινωνιών», σχολίασε η κ. Δούρου.

Στο σχετικό αίτημα που απηύθυνε η «Δύναμη Ζωής» προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τονίζεται ότι:

«Επειδή το Νομοσχέδιο κατατέθηκε από την Κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, με τη Βουλή να υπολειτουργεί, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς επαρκή διαβούλευση για το σύνολο των άρθρων και με στόχο να ακυρώσει τη νομική προστασία του περιβάλλοντος.

»Επειδή αυτή η αντιπεριβαλλοντική επίθεση της Κυβέρνησης θα επιφέρει σοβαρότατα πλήγματα στο περιβάλλον όχι μόνο της Αττικής, αλλά ολόκληρης της χώρας, θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσει οπωσδήποτε θέμα συζήτηση της επερχόμενης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet