ΕΔΣΝΑ: Μαζί με τους Δήμους υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιήθηκε ποτέ στην Αττική
Κοινωνία

ΕΔΣΝΑ: Μαζί με τους Δήμους υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιήθηκε ποτέ στην Αττική

Με αφορμή επιστολή που απέστειλε προς τον ΕΔΣΝΑ, η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΠΕΔΑ (16/4/2021), η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο της Επιτροπής, δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (ΒΒΒ), κ. Δ. Κωνσταντέλλο, με την οποία, όπως σημειώνει η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, «αφενός αμφισβητείται η λογική της επίτευξης των στόχων της ανακύκλωσης μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών, αφετέρου γίνεται επίκληση δήθεν νομικών πλημμελειών των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από τον ΕΔΣΝΑ», ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Βασίλης Κόκκαλης, παίρνει θέση, δίνοντας απαντήσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Κόκκαλης σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση:

Πρώτον, αποτελεί προτεραιότητα του ΕΔΣΝΑ η ενίσχυση του εξοπλισμού των Δήμων, για να διευκολύνουμε την προσπάθεια για αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Ο ΕΔΣΝΑ, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η διαλογή στην πηγή αποτελεί σύμφωνα με τις Κοινοτικές Οδηγίες και το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), το πλέον δόκιμο σύστημα για την επίτευξη των στόχων της εκτροπής από την ταφή αποβλήτων και θέλοντας να συνδράμει στην προσπάθεια των δήμων της Αττικής, προχώρησε στην προμήθεια εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτό από τους Δήμους της Αττικής. Μέρος μάλιστα του εξοπλισμού που αποκτήθηκε στο παρελθόν, δόθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής στον κ. Κωνσταντέλλο και χρησιμοποιήθηκε και από το Δήμο ΒΒΒ, χωρίς να γίνει τότε καμία αναφορά σε δήθεν νομικές πλημμέλειες της διαδικασίας προμήθειας. Ποιος ξέρει τι μεσολάβησε από τότε και ο Δήμαρχος ΒΒΒ άλλαξε γνώμη;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet