Εισβολή «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής – Δυτικού Τομέα
Κοινωνία

Εισβολή «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής – Δυτικού Τομέα

Μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής Δυτικού Τομέα, το απόγευμα της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2019, όπου και φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια.

Σύμφωνα με ανάρτηση τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», εισέβαλαν στο κτήριο της Περιφέρειας επί της οδού Τρωών 1 στο Περιστέρι και έφτασαν μέχρι τον τέταρτο όροφο, όπου φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια.

Με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ρουβίκωνα, η συλλογικότητα καταφέρεται κατά του κράτους, του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, αλλά και των προκατόχων του για τις πρόσφατες πλημμύρες στην Κινέτα.

Συγκεκριμένα το κείμενο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του «Ρουβίκωνα» γράφει:

Υπάρχει κανείς που δεν ξέρει ότι αν μια χρονιά ξεσπάσει μια μεγάλη πυρκαγιά την επόμενη χρονιά η περιοχή που κάηκε θα έχει πλημμύρες; Από ότι φαίνεται υπάρχει. Αυτός ο κάποιος είναι το κράτος. Αυτός ακριβώς που δουλειά του υποτίθεται ότι είναι η πολιτική προστασία. Αυτός που όρισε τον εαυτό του υπεύθυνο για την στοιχειώδη πρόνοια, τη στοιχειώδη φροντίδα για να μην γίνονται πλημμύρες την επόμενη χρονιά μιας πυρκαγιάς.

Στην πρώτη σοβαρή βροχή του φετινού φθινοπώρου η Κινέτα πλημμύρισε. Άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν, περιουσίες χάθηκαν, η περιοχή είναι βομβαρδισμένο τοπίο. Ο χρυσοκάνθαρος περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισκέφτηκε την περιοχή και γεμάτος κατανόηση για το δράμα των κατοίκων και έκανε αυτό που κάθε χρυσοκάνθαρος κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Κατηγορεί τον προηγούμενο χρυσοκάνθαρο, τη Δούρου, για αδράνεια μετά τις πυρκαγιές. Φυσικά και έχει δίκιο. Το ίδιο δίκιο που θα έχει και ο δικός του διάδοχος μετά από κάποια χρόνια. Γιατί αυτοί είναι οι χρυσοκάνθαροι της εξουσίας, πολιτικοί/παράσιτα στο σώμα της κοινωνικής βάσης που πληρώνονται και δοξάζονται για να μετακυλούν ευθύνες στον προηγούμενο.

Ξαναρωτάμε. Υπάρχει κανείς που δεν ξέρει ότι αν μια χρονιά ξεσπάσει μια μεγάλη πυρκαγιά την επόμενη χρονιά η περιοχή που κάηκε θα έχει πλημμύρες;

Το ότι δεν έγιναν ούτε καν μελέτες αντιπλημμυρικών έργων μετά την περσινή φωτιά στην Κινέτα δείχνει με εντυπωσιακό τρόπο την αποθράσυνση του κράτους και των περιφερειακών απολήξεων του που εμφανίζονται ως τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν βιάζονται καν για τοπικά έργα που είναι το βασίλειο του ρουσφετιού και της μίζας, όλα γίνονται με την υπέροχη ραστώνη του να αισθάνεσαι σίγουρος ότι «τα πρόβατα από κάτω» το πολύ να κάθονται να βελάζουν γκρινιάζοντας ακίνδυνα μετά την καταστροφή. Γιατί τι άλλο μπορεί να δείχνει τέτοια αδιαφορία και από τον μηχανισμό Δούρου και από τον μηχανισμό Πατούλη; Αλλα να μου πεις εδώ πέθαναν εκατοντάδες σε αντίστοιχες καταστροφές και δεν προσέξαμε να γίνεται τίποτα.

Η επαναληψιμότητα τέτοιων φαινομένων τα έχει πρακτικά περάσει στην κανονικότητα. Έτσι γίνονται τα πράγματα, το κράτος δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα που δικαιολογούν την ύπαρξή του. Καλά θα κάνουν οι κάτοικοι περιοχών που πρόσφατα είχαν καεί να αρχίσουν να ψάχνονται άμεσα. Και να πιέσουν τους χρυσοκάνθαρους μήπως κουνηθούν (αφού αυτοί δυστυχώς έχουν στα χέρια τους πόρους και μεγάλες τεχνικές δυνατότητες) ακόμα και να δουν μόνοι τους τι μπορούν να κάνουν για να προστατευτούν. Το κράτος, από τη φύση του, είναι φτιαγμένο για να προστατεύει μόνο τον εαυτό του.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet