Εκπαίδευση του προσωπικού που θα στελεχώσει τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ
Κοινωνία

Εκπαίδευση του προσωπικού που θα στελεχώσει τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Η εκπαίδευση του εξειδικευμένου προσωπικού που θα στελεχώσει τις Κινητές Oμάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/5, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη, στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 26 άτομα, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που θα συνεργαστούν για το σημαντικό αυτό εγχείρημα.

Το αντικείμενο της εκπαίδευσης περιλάμβανε διαδικασίες όπως η λήψη δείγματος ρινοφάρυγγα, η διαδικασία ένδυσης και απένδυσης κτλ Συζητήθηκε, επίσης, η διαδικασία τυχαιοποιημένης επιλογής δειγμάτων, με βάση το στρατηγικό επιδημιολογικό σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, «Ερμής».

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, ο κ. Πατούλης, δήλωσε τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του προσωπικού που θα στελεχώσει τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου Ερμής της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Η εξειδικευμένη ομάδα ιατρών και νοσηλευτών που θα εργαστεί στο σημαντικό αυτό εγχείρημα αποτελεί πρότυπο για Ελλάδα και την Ευρώπη. Θα συνεργαστούμε με τον ΕΟΔΥ για τη θωράκιση της χώρας και την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε και να ενισχύσουμε, με εξειδικευμένο τρόπο, την εθνική προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών».

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ πρόκειται να παρουσιάσουν τις Κινητές Ομάδες ιατρών και νοσηλευτών που θα διενεργούν δειγματοληψίες κατ’ οίκον την Τρίτη 12 Μαΐου, στις 11.45, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, θα υπογράψουν σύμφωνο το οποίο θα επικυρώνει τη συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΙΣΑ με τον ΕΟΔΥ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet