Ενίσχυση των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ από ιατρούς της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ
Κοινωνία

Ενίσχυση των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ από ιατρούς της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) επιθυμούν να συνδράμουν εξειδικευμένα και ενισχυτικά το έργο του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα το πρόγραμμα ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης 2014 – 2020 για την ιατρική φροντίδα και συλλογή βιολογικού υλικού κατ’ οίκον για τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύουν τις Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ με 8 εξειδικευμένες κινητές ομάδες ιατρών και νοσηλευτών, τις οποίες παρουσίασε την Τρίτη 12/5 ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Πατούλης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, υπέγραψαν Σύμφωνο που επικυρώνει τη συνεργασία Περιφέρειας Αττικής, Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Σε πρώτη φάση έχουν ενεργοποιηθεί 8 από τις συνολικά 15 Κινητές Ομάδες  Επίσκεψης στο Σπίτι (KOEΣ), οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους ιατρούς (πνευμονολόγους, παθολόγους – γενικούς ιατρούς και καρδιολόγους).

Όπως έγινε γνωστό, το εν λόγω ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα συνοδεύεται από νοσηλεύτριες ΠΕ και ΤΕ, σε συνεργασία με το τηλεφωνικό κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, θα επισκέπτεται με τις αναγκαίες προφυλάξεις τα ύποπτα περιστατικά για νόσο Covid-19 και θα προβαίνει σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος. Το προσωπικό έχει ήδη εκπαιδευτεί κατάλληλα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης αποστολής. Την υλοποίηση του έργου κάνει ο δρ. Π. Ευσταθίου, συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.

Στην παρουσίαση, εκτός από τον περιφερειάρχη Αττικής και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα, συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Θ. Βαθιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Β. Γιαννακόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, Φ. Πατσουράκος, ο γενικός γραμματέας του ΙΣΑ, Σ. Τσούκαλος, ο συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Π. Ευσταθίου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΑ, Γ. Κεχρής και το μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΑ, Σ. Προβατάς.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Σήμερα η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θέτουν στη διάθεση του Ε.Ο.Δ.Υ., την κοινή τους δράση το Επιχειρησιακό Σχέδιο “ΕΡΜΗΣ”. Στόχος αυτής της δράσης είναι μετά από συνεννόηση με τον ΕOΔΥ να εξεταστούν ευπαθείς ομάδες και να συλλεχθούν επιδημιολογικά δεδομένα στο πλαίσιο της παρακολούθησης της πορείας της Δημόσιας Υγείας. Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης της Covid-19. Τελικός σκοπός μας είναι η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας στην πατρίδα μας.

»Θα ήθελα να συγχαρώ την προσπάθεια του ΕΟΔΥ, του υπ. Υγείας και της κυβέρνησης όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Περιφέρεια και ΙΣΑ είμαστε στο πλευρό τους. Σήμερα τους παρέχουμε ένα δίκτυο εξειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτών πανεπιστημιακής και τεχνικής εκπαίδευσης προκειμένου να μπει στη μάχη για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να βγούμε με τα λιγότερα δυνατά τραύματα συγκριτικά με άλλες χώρες. Έχουμε όμως δρόμο μπροστά μας για να βγούμε στην κανονικότητα. Είμαστε εδώ παρόντες για να στηρίξουμε στην πράξη αυτή την εθνική προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο κ. Αρκουμανέας τόνισε:

«Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει ο ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας αλλά και ολόκληρη η χώρα, είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα είχαμε συμμάχους πολλούς και καλούς όπως η Περιφέρεια Αττικής με την οποία έχουμε συνεργαστεί ήδη στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού με μεγάλη επιτυχία και είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα.

»Σήμερα είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας στο πλαίσιο του προγράμματος των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ.  Οι εξειδικευμένες κινητές μονάδες που προσφέρονται  με τον κατάλληλο εξοπλισμό τα οχήματα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές θα βοηθήσουν να είμαστε δίπλα στους πολίτες Αττικής. Στη δράση αυτή είναι δίπλα μας ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και αυτό μας δίνει ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Θα συνεργαστούμε ώστε το εξειδικευμένο δυναμικό να έχει περισσότερες επιχειρησιακές δυνατότητες».

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στους χορηγούς «Vodafone» και «Πλαίσιο» για τους ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς, στις εταιρίες παραχώρησης οχημάτων «ALD Automotive Α.Ε.», «Leasing Arval Hellas» και την «Volvo Car Ελλάς», ενώ όπως επισημάνθηκε «είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι έχουμε κοντά μας επιχειρήσεις που αποδεικνύουν έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο, προάγοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρωπιά σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Ευχόμαστε η πράξη σας να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet