Εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο στην Αθήνα
Κοινωνία

Εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο στην Αθήνα

Τη δοξολογία στη Μητρόπολη και ακολούθως τη στρατιωτική παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, επικεφαλής και εκπροσώπων κομμάτων, αλλά και των επίσημων προσκεκλημένων της ελληνικής κυβέρνησης, παρακολούθησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των λαμπρών εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο των 201 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, που πραγματοποιήθηκαν υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειάρχης υποδέχτηκε στην είσοδο της Μητρόπολης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαζί με τον υπ. Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αθ. Μπούρα και τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Εντός του μητροπολιτικού ναού την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία υποδέχτηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, που χοροστάτησε στην δοξολογία.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο υπ. Άμυνας της Κύπρου Χ. Πετρίδης, ο υπ. Τουρισμού Β. Κικίλιας, ο υφ. Εθνικής Άμυνας Ν. Χαρδαλιάς, ο υφ. Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου, ο ευρωβουλευτής Γ. Κυμπουρόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Γ. Κατρούγκαλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Δημήτρης Μάντζος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Β. Βιλιάρδος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κ. Φλώρος, ο πρόεδρος Συμβουλίου Επικρατείας Δημ. Σκαλτσούνης, ο πρόεδρος του Ελεγχτικού Συνεδρίου Ι. Σαρμάς, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μ. Γεωργίου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μ. Καραμαλάκης και άλλοι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αμέσως μετά ο περιφερειάρχης Αττικής μετέβη στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να παρακολουθήσει την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, της οποίας προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην εξέδρα των επισήμων παρακάθισαν επίσης η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, που τίμησε με την παρουσία της τις φετινές εκδηλώσεις, πρέσβεις, επιτελείς των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας κ.ά.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet