Επέκταση Πιλοτικού Προγράμματος ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Επέκταση Πιλοτικού Προγράμματος ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ, Γιώργου Πατούλη και των δημάρχων Λάμπρου Μίχου, Δήμου Αγίας Βαρβάρας, Αναστάσιου Μπινίσκου, Δήμου Δάφνης Υμηττού, Νικόλαου Μπάμπαλου, Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Γρηγόριου Σταμούλη, Δήμου Μεγαρέων, Σταύρου Τζουλάκη, Δήμου Νέας Σμύρνης, Γεωργίου Παναγόπουλου, Δήμου Σαλαμίνας, Γεωργίου Γιασημάκη, Δήμου Ωρωπού, καθώς και του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης, Παναγιώτη Γιατζίδη, για την επέκταση  του πιλοτικού προγράμματος ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής  Αγίας Βαρβάρας, Δάφνης – Υμηττού, Ηρακλείου Αττικής, Μεγαρέων, Νέας Σμύρνης, Σαλαμίνας και Ωρωπού, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, στο πλαίσιο του έργου «Πρόγραμμα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου  των δημοτών και των Κατοίκων του με Έμφαση στα μέλη Ευάλωτων και Ειδικών ομάδων του Πληθυσμού».

Ο κ. Πατούλης, δήλωσε σχετικώς: «Η ενίσχυση των Δομών Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου “ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ” είναι προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής και υλοποιείται με την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων:  Αγίας Βαρβάρας, Δάφνης – Υμηττού, Ηρακλείου Αττικής, Μεγαρέων, Νέας Σμύρνης, Σαλαμίνας και Ωρωπού, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής έχει στόχο να γίνει η Πρώτη Περιφέρεια Υγείας μέσα από τον συντονισμό ενός οργανωμένου προγράμματος δημόσιας υγείας και  έχει ευθύνη να επενδύσει στην προαγωγή της υγείας των κατοίκων, μέσα από την επιδότηση των ΚΕΠ Υγείας και στους 66 Δήμους της Αττικής.

»Τα ΚΕΠ Υγείας είναι το όραμα πολλών χρόνων και αποτελούν μία στροφή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα έλεγε κανείς ότι ο θεσμός αυτός αναλαμβάνει τη διατήρηση της υγείας του πληθυσμού καθώς είναι ένα βασικό εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πλήρως εναρμονισμένο με τα πρωτόκολλα του ΠΟΥ, που έχει ως σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την ενημέρωση των πολιτών για να προληφθούν έγκαιρα σοβαρές παθήσεις. Επιπλέον, είναι χαρά μας να υπογράφουμε τη νέα Πιστοποίηση του Δικτύου από ΠΟΥ με ισχύ έως το 2025, σηματοδοτώντας έτσι τη διαρκή εξέλιξη του ΕΔΔΥΠΠΥ και των μελών του».

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet