Επίσκεψη περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στα νοσοκομεία ΚΑΤ και «Αμαλία-Φλέμινγκ»
Κοινωνία

Επίσκεψη περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στα νοσοκομεία ΚΑΤ και «Αμαλία-Φλέμινγκ»

«Η Περιφέρεια Αττικής, αν και δεν είναι στο πλαίσιο αρμοδιότητάς της, έχει τη βούληση να συμβάλει στην καλύτερη υγειονομική θωράκιση των νοσοκομείων της Αττικής προς όφελος των πολιτών. Καθημερινά, με συγκεκριμένες πράξεις, ενισχύουμε με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα νοσοκομεία. Ήδη, η Περιφέρεια Αττικής, με 42 εκατομμύρια ευρώ, συμμετέχει, όσο ποτέ άλλοτε, στη στρατηγική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Τα παραπάνω επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα νοσοκομεία ΚΑΤ και «Αμαλία-Φλέμινγκ», με αφορμή τις εκδηλώσεις κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο κ. Πατούλης τόνισε, επίσης, την ανάγκη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να ενισχυθεί άμεσα, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών.

Προσυμπτωματικός έλεγχος

Ο περιφερειάρχης έκανε αναφορά και στον στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας, που είναι η βελτίωση της υγείας όλων των πολιτών και η μείωση των ανισοτήτων.

«Αυτό τον στόχο μπορούμε να τον υλοποιήσουμε με το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχουμε εκπονήσει για την υγειονομική θωράκιση των κατοίκων της Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής, με τη συνεργασία και των δήμων, θα πετύχει ο κάθε πολίτης, μέσα από την πρόληψη και  τον προσυμπτωματικό έλεγχο, να έχει την ευκαιρία επιλογής ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Το να προλαβαίνουμε τα προβλήματα υγείας είναι καλύτερο από το θεραπεύειν», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα νοσοκομεία, ο περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μεταξύ των οποίων με τον κ. Ιωάννη Αλαμάνο, διευθυντή Β’ ΜΕΘ του ΚΑΤ, τον κ. Χρυσόστομο Μαλτέζο, διευθυντή Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και τον κ. Νικόλαο Καυκά, υπεύθυνο του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου (Μονάδα Επεμβατικής Καρδιολογίας).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet