Επίσκεψη της Ρένας Δούρου σε έργα της Δύναμης Ζωής στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη
Κοινωνία

Επίσκεψη της Ρένας Δούρου σε έργα της Δύναμης Ζωής στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Η πορεία των έργων που δρομολόγησε η Δύναμη Ζωής στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, τα θέματα χρηματοδότησης των Δήμων και τα ευρύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Ρένα Δούρου στο δημαρχείο της πόλης με τον δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Λευτέρη Χατζηπαυλίδη και τους δημοτικούς συμβούλους Βασίλη Σταυρόπουλο και Τούλα Ιωαννίδου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Κλειστό Γυμναστήριο «Πλάτωνα», του οποίου ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμισή του, έργο της διοίκησης της Δύναμης Ζωής, προϋπολογισμού 960.000 ευρώ. Ακολούθως, ο δήμαρχος με την επικεφαλής της Δύναμης Ζωής επισκέφθηκαν το χώρο του πρώην Νεκροταφείου Νεάπολης, που η διοίκηση της Δύναμης Ζωής χρηματοδότησε με 400.000 ευρώ τη μελέτη για την ανάπλαση των 46 στρεμμάτων του, καθώς και την ανάπλαση του νότιου τμήματος και του παρακείμενου αλσυλλίου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

«Σήμερα η τοπική δημοκρατία βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο ότι η σημερινή εξουσία στρέφεται κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απαξιώνοντας και υποβαθμίζοντάς την. Επιλέγοντας να μειώσει σημαντικά τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προς τους ΟΤΑ. Καταργώντας την απλή αναλογική, φιμώνοντας την αντιπολίτευση στα Δημοτικά Συμβούλια». Παρατήρησε, ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου.

Στην περιοδεία με την επικεφαλής της Δύναμης Ζωής μετείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Β. Λάσκαρη και Κ. Λογοθέτη, καθώς και οι Χ. Λαμπρίδης, γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Πειραιά και Γ. Μεταξιώτης, συντονιστής Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίκαιας.

Στη διάρκεια της θητείας της στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η Δύναμη Ζωής σημειώνει ότι χρηματοδότησε σειρά έργων υποδομής στην πόλη, όπως μεταξύ άλλων:

  1. Οδοποιία Ελαιώνα (προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ).
  2. Δομές αστέγων, υφιστάμενο ανοιχτό κέντρο ημέρας αστέγων και νέο υπνωτήριο (προϋπολογισμού 1.355.640 ευρώ).
  3. Διαμόρφωση πλατείας στα όρια του Δήμου (προϋπολογισμού 970.000 ευρώ).
  4. Ανάπλαση παιδικών χαρών (προϋπολογισμού 620.922 ευρώ).
  5. Ανακατασκευή πλατείας Χαλκηδόνας (προϋπολογισμού 584.000 ευρώ).
  6. Αντικατάσταση συνθετικού τάπητα του γηπέδου «Παντελής Νικολαΐδης» (προϋπολογισμού 433.000 ευρώ).
  7. Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Νίκαιας (προϋπολογισμού 400.000 ευρώ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet