Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η διενέργεια rapid tests σε πάρκο Τρίτση και Πεδίον του Άρεως
Κοινωνία

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η διενέργεια rapid tests σε πάρκο Τρίτση και Πεδίον του Άρεως

Πλήθος πολιτών προσήλθαν το Σάββατο 20 Μαρτίου στο πάρκο Τρίτση και την Κυριακή 21 Μαρτίου στο Πεδίον του Άρεως, προκειμένου να υποβληθούν, από τις Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε έλεγχο με τη διαδικασία λήψης ρινικών δειγμάτων rapid tests, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι διενεργούνται, στο πλαίσιο της δράσης «Ιπποκράτης», ενώ υπεύθυνος συντονισμού του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ είναι ο δρ. Πάνος Ευσταθίου και υπεύθυνη επικοινωνίας στο ΚΕΠΙΧ είναι Χ. Γαλανοπούλου.

Η διοίκηση της Περιφέρειας σημειώνει ότι στο πλαίσιο της  δράσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών. Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Στην δράση στο πάρκο Τρίτση στο συντονισμό συνέβαλλαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Α. Λεωτσάκος και η γενική διευθύντρια του μητροπολιτικού πάρκου, Μ. Χατζηαθανασίου, ενώ στο Πεδίον του Άρεως συνέδραμε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος.

Με αφορμή τις σχετικές δράσεις, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει:

«Στην εθνική μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Περιφέρεια Αττικής είναι στην “πρώτη γραμμή”. Αγωνιζόμαστε για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και την προστασία των πολιτών. Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τη διενέργεια rapid tests σε όλη την Αττική, δίνοντας έμφαση σε περιοχές που επιδημιολογικά βρίσκονται στο “κόκκινο”, αλλά και σε ευπαθείς ομάδες πολιτών. Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο και απαιτείται απ’ όλους μας προσοχή και πιστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας. Ενωμένοι και με αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε».

Στους Δήμους Τροιζηνίας-Μεθάνων και Βριλήσσιων σήμερα (22/3) οι έλεγχοι

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου στον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων (κτήριο ΚΔΑΠ στο Γαλατά, κτήριο πολιτιστικού κέντρου λουτροπόλεως Μεθάνων στα Μέθανα) και στον Δήμο Βριλήσσιων (Πάρκο Μπακογιάννη-ΤΥΠΕΤ Μίκη Θεοδωράκη, Υμηττού 57). Όλοι οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από τις 10:00 μέχρι και τις 14:30, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet