Εφημερίες «τρόμου» στα νοσοκομεία της Αττικής
reader.gr
Κοινωνία

Εφημερίες «τρόμου» στα νοσοκομεία της Αττικής

Την ώρα που η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη, ασφυκτική είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Αττικής, με τους γιατρούς να «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου».

Συρροή κρουσμάτων προκαλεί η επικράτηση των μεταλλάξεων κορωνοϊού, με τα χθεσινά (7/3) στοιχεία του ΕΟΔΥ να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς καταγράφηκαν 53 νέοι θάνατοι -ο μεγαλύτερος αριθμός το τελευταίο δίμηνο στη χώρα μας- και 466 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Υψηλά, παράλληλα, εξακολουθούν να είναι τα νούμερα που δίνει ο ΕΟΔΥ για τη διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική, με 569 κρούσματα να καταγράφονται, χθες Κυριακή, μόνο στο Λεκανοπέδιο.

Σε «ασφυξία» παραμένει και το ΕΣΥ, καθώς χθες οι  μονάδες εμφάνισαν πληρότητα της τάξης του 90%, με αύξηση κατά 30% του αριθμού εισαγωγών.

Ενδεικτικά, την Κυριακή έγινε διακομιδή 120 ασθενών στο νοσοκομείο «Νίμιτς», ενώ γενικότερα στην Αττική από τις 2.252 κλίνες απλής νοσηλείας οι 1.780 ήταν κατειλημμένες.

Ευαγγελισμός: Αύξηση εισαγωγών και non Covid ασθενών

Μιλώντας στο Open, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γ. Μπουλμπασάκος, εξέφρασε το φόβο ότι αν ξεπεραστούν τα όρια, θα έχουμε οδυνηρές συνέπειες.

Αναφορικά με τα 12 επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ που αναπτύχθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε ότι τα μισά έχουν ήδη καλυφθεί.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας είχε ήδη 45 κλίνες ΜΕΘ -όλες γεμάτες- ενώ καλείται να μπει αύριο σε εφημερία με μόλις 6 κενές κλίνες ΜΕΘ.

Ο κύριος Μπουλμπασάκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διατεθούν επιπλέον κλίνες για περιστατικά Covid, αν και υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά ανησυχητικό πως σημειώνεται αύξηση και στην εισαγωγή ασθενών που εμφανίζουν άλλα πνευμονολογικά προβλήματα, εκτός Covid.

Όπως διευκρίνισε, ο κυβερνητικής σχεδιασμός έχει ορισμένα προβλήματα, καθώς κλείνοντας τα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Σισμανόγλειο», τα υπόλοιπα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον αυξημένο όγκο των λοιπών περιστατικών που καλούνται να διαχειριστούν.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής του «Ευαγγελισμού» τόνισε, κλείνοντας, ότι είναι απαραίτητη η άμεση και καθολική συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα.

Αττικό: Κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών

Μιλώντας στο Open, o πρόεδρος Επιτροπής Λοιμώξεων στο «Αττικό», Σ. Πουρνάρας, δήλωσε ότι πρώτη φορά είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση -τον τελευταίο έναν χρόνο του κορωνοϊού. «Τόσες εισαγωγές δεν είχαμε ποτέ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ το «Αττικό» δεν δεχόταν περισσότερες από 80 – 90 εισαγωγές Covid ασθενών, τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονται 210 ασθενείς Covid.

Ο κύριος Πουρνάρας τόνισε, μάλιστα, συμφωνώντας με τον συνάδελφό του, ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι πλέον αναγκαία.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet