Ημερίδα για τη σημασία της ναυμαχίας της Σαλαμίνας για τον Δυτικό Κόσμο από την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Ημερίδα για τη σημασία της ναυμαχίας της Σαλαμίνας για τον Δυτικό Κόσμο από την Περιφέρεια Αττικής

Τους λόγους για τους οποίους η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε φέτος τη διεθνοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2022», σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας αναγνωρίζοντας τη σημασία και τον ισχυρό συμβολισμό της μεγάλης θυσίας των Σαλαμινομάχων, προσδιόρισε ο Γ. Πατούλης, ανοίγοντας τις εργασίες της διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Σαλαμίνας, με θέμα τη σημασία της ναυμαχίας της Σαλαμίνας για το Δυτικό Κόσμο.

Στην ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπ. Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2022» χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Μπόγρη – Θεοδωρακοπούλου, ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ελ. Σκιαδάς και ο καθηγητής Χειρουργικής, Πανεπιστήμιο Ζυρίχης, π. καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σ. Γερουλάνος.

Στην ημερίδα την οποία συντόνισε το μέλος Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής «Σαλαμίνια 2022» Α. Πολυδώρου, συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμις και μέλος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» Κ. Μαριδάκης

Η αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet