Η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» στην Αττική καλεί την Περιφέρεια να μεριμνήσει για το Γηροκομείο Αθηνών
ΕΡΤ
Κοινωνία

Η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» στην Αττική καλεί την Περιφέρεια να μεριμνήσει για το Γηροκομείο Αθηνών

Η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» καλεί την περιφέρεια Αττικής να μεριμνήσει για τους γέροντες στο Γηροκομείο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι 140 γέροντες και γερόντισσες στο Γηροκομείο Αθηνών βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

«Μετά από πολλά χρόνια κακοδιαχείρισης των Δ.Σ., το Γηροκομείο βρίσκεται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Εν μέσω πανδημίας, δεν μπορούν να προσφερθούν στους ηλικιωμένους τα απαραίτητα, τα οποία γίνονται ακόμη πιο επείγοντα καθώς πρόκειται για κατεξοχήν ευάλωτους στον κορωνοϊό. Η κατάσταση είναι άθλια, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να παρασχεθούν όλα τα γεύματα, ενώ λείπουν βασικά είδη υγιεινής και ατομικής προστασίας» τονίζει χαρακτηριστικά η περιφερειακή παράταξη.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί την Περιφέρεια Αττικής να μεριμνήσει επειγόντως ώστε:

  1. Σε συνεννόηση με τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, οι οποίες είναι από την εποπτεία της Περιφέρειας Αττικής και αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν, να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια η παροχή φρούτων, λαχανικών και άλλων τροφίμων για να καλυφθούν άμεσες βιοτικές ανάγκες των γερόντων.
  2. Η Περιφέρεια Αττικής να προβεί σε προμήθεια αντισηπτικών, μέσων ατομικής υγιεινής και εν γένει καθαριότητας για το Γηροκομείο.
  3. Να καλυφθεί η ανάγκη για πετρέλαιο από τα χρήματα της Περιφέρειας Αττικής.

Όλα τα παραπάνω είδη υπάρχουν ήδη σε κωδικούς αγορών της Περιφέρειας Αττικής και πιθανώς να υπάρχουν και ως «στοκ» ήδη στην Περιφέρεια, «είναι από χρήματα του λαού της Αττικής και πρέπει να πάνε στις άμεσες και επείγουσες ανάγκες συνανθρώπων μας, και μάλιστα των πλέον ευάλωτων» αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Έχουμε στοιχειώδη υποχρέωση να βάλουμε τέλος στην εγκατάλειψη και να μην αυξάνουμε τους κινδύνους εν μέσω πανδημίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet