Η Περιφέρεια Αττικής απαντά στη Ρ. Δούρου για τις περί «καλλυντικού αντί για αντισηπτικό» αιτιάσεις της
Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής απαντά στη Ρ. Δούρου για τις περί «καλλυντικού αντί για αντισηπτικό» αιτιάσεις της

Η Περιφέρεια Αττικής απαντά στην επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου, αναφορικά με τις αιτιάσεις της τελευταίας ότι η κατεπείγουσα προμήθεια και διανομή προϊόντος με αντισηπτική και απολυμαντική δράση της Περιφέρειας, αφορά στην πραγματικότητα προϊόν καλλυντικής χρήσης.

Ειδικότερα η Περιφέρεια Αττικής τονίζει «γνωρίζει άριστα η κ. Δούρου ότι η αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, δεν επιτρέπει μικροπολιτικές αντιπαλότητες και, μάλιστα, επί θεμάτων που άπτονται της δημόσιας υγείας».

«Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εξάντλησε το σύνολο των δυνατοτήτων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση του σοβαρού θέματος της πανδημίας που ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη μας, με τις λιγότερες για τη χώρα μας επιπτώσεις, με συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις και δράσεις» συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής και προσθέτει:

«Επί των συναφών αιτιάσεων της κ. Δούρου, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο άμεσης ανάγκης για λήψη και εφαρμογή προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και την προστασία των εργαζομένων, η Περιφέρεια Αττικής προέβη στην προμήθεια προϊόντος με αντισηπτική και απολυμαντική δράση για τα χέρια, των 80ml και 500 ml. Η τιμή ήταν 60 λεπτά και 2,5 ευρώ αντίστοιχα, σε περίοδο κατά την οποία η τιμή διάθεσής του στην αγορά ήταν υπερ-πολλαπλάσια.

Όπως τονίζεται, η προμήθεια αυτή έγινε εξαιρετικά έγκαιρα, τον μήνα Μάρτιο 2020, και ακολούθησε αμέσως η διανομή στους εργαζομένους, σε Δήμους, στα Σώματα Ασφαλείας, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων κ.λπ.

Το προϊόν αυτό περιέχει οινόπνευμα σε ποσοστό 70% και η προμηθεύτρια εταιρεία είναι ελληνική και δραστηριοποιείται επί 40 περίπου έτη, υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής και συμπληρώνει: «Η Περιφέρεια Αττικής είναι ο πρώτος Φορέας του Δημοσίου, ο οποίος προμηθεύτηκε και διένειμε στους πολίτες, αντισηπτικά, μάσκες και γάντια.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο νέος κορωνοϊός ανήκει στους ιούς που διαθέτουν έλυτρο και εξουδετερώνεται αποτελεσματικά από τα αλκοολούχα αντισηπτικά χεριών. Σχετικά, δε, με το εν λόγω αντισηπτικό, ρητώς ο ΕΟΦ, σε σχετικό έγγραφό του, σημειώνει ότι «στη σύνθεση του προϊόντος περιέχεται EthylAlcohol (Ethanol) Denat. ≥70 % η οποία βάσει των διεθνών οδηγιών προσφέρει αποτελεσματική προστασία».

«Εξάλλου, το γεγονός ότι ο προμηθευτής του ανωτέρω προϊόντος και για λόγους που αφορούν σε αυτόν, είχε γνωστοποιήσει στον ΕΟΦ την κυκλοφορία τού υπόψη προϊόντος ως καλλυντικού αντί του ορθού, ότι δηλαδή πρόκειται περί προϊόντος με αντισηπτική και απολυμαντική δράση, δεν μεταβάλλει τα πράγματα, ως προς την προεκτεθείσα αποτελεσματικότητά του» υποστηρίζει η Περιφέρεια και προσθέτει:

«Ασφαλώς, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής θα επιληφθεί του θέματος, όσο αφορά στην παράλειψη του προμηθευτή. Όσον αφορά στις αιτιάσεις της κ. Δούρου, σχετικά με τη χρήση του λογότυπου της Περιφέρεια Αττικής επί του άνω προϊόντος, σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή σκοπούσε στην εμπέδωση του μηνύματος στους χρήστες του ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι δίπλα τους”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet