Η Περιφέρεια Αττικής δίνει το «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών «Anuga»
Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει το «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών «Anuga»

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με δικό της περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών «Anuga», η οποία πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στον εκθεσιακό χώρο Koelnmesse της Κολωνίας.

Η έκθεση ξεκίνησε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου. H Anuga διαθέτει 100 χρόνια εμπειρίας και διοργανώνεται κάθε δεύτερη χρονιά. Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, αποτελεί μία από τις κορυφαίες εμπορικές εκθέσεις τροφίμων και ποτών, ενώ φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 4.600 εκθέτες από 98 χώρες.

Η Περιφέρεια Αττικής, με φυσική παρουσία για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, δίνει τη δυνατότητα σε 13 επιχειρήσεις της χωρικής της αρμοδιότητας να προβάλλουν τα προϊόντα τους, να ενημερώσουν για την ποιότητά τους, αλλά και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις και καινοτομίες, που αφορούν στον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισημαίνει σχετικά:

«Επενδύουμε στην εξωστρέφεια της Αττικής μέσα από την προβολή των τοπικών μας προϊόντων που αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε σημαντικές εκθέσεις διεθνούς κύρους όπως η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών “Anuga”, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κολωνία, συμβάλλει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

»Στην Περιφέρεια Αττικής γίνεται συστηματική προσπάθεια με σκοπό να μπουν νέες βάσεις σε παραγωγικούς πυλώνες όπως είναι ο τουρισμός, με έμφαση στο θεματικό τουρισμό. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε το brand name Αττική και να μπει στον τουριστικό χάρτη ο οινικός και γαστρονομικός τουρισμός της Αττικής. Η Αττική διαθέτει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τα οποία χρειάζεται να αναδείξουμε. Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις θα προβάλλουμε, τόσο τα εξαιρετικά προϊόντα της Αττικής γης, όσο και τις διαδρομές οινοτουρισμού».

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε δημοσιογράφος/ Έλληνας συντάκτης της Deutsche Welle, ο οποίος πήρε συνέντευξη από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, Βοϊδονικόλα Σταύρο, καθώς και από τους εκπροσώπους δύο εταιρειών που συμμετέχουν στο περίπτερο της Περιφέρειας. Το «παρών» έδωσε επίσης η εντεταλμένη σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Enterprise Greece, Αλεξανδροπούλου Μπέττυ.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό δείπνο που διοργανώνει η Περιφέρεια, στο οποίο θα συμμετέχουν διάφοροι εμπορικοί παράγοντες, οι εκθέτες της, αλλά και προσκεκλημένοι αγοραστές, εισαγωγείς, διανομείς, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, media και influencers από την αγορά της Γερμανίας. Σκοπός του δείπνου είναι η προβολή του αγροδιατροφικού τομέα της Αττικής, καθώς και η γνωριμία των εκθετών με παράγοντες της αγοράς της Γερμανίας.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσωπούν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, Βοϊδονικόλας Σταύρος, ο προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας, Χριστακόπουλος Παύλος και η γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής, Κωνσταντοπούλου Μαρία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet