Η Περιφέρεια Αττικής εντατικοποιεί τους ελέγχους στην αγορά ενόψει Πάσχα
Επιχειρήσεις-Αγορά

Η Περιφέρεια Αττικής εντατικοποιεί τους ελέγχους στην αγορά ενόψει Πάσχα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι μεικτών κλιμακίων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ενόψει του Πάσχα. Με εντολή του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, προς τη γενική διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής, τη γενική διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και τους αντιπεριφερειάρχες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής, συμπεριλαμβανομένου και του αντιπεριφερειάρχη Υγείας, έχει ζητηθεί η εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά.  

Οι έλεγχοι, οι οποίοι πραγματοποιούνται από στελέχη των διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, εστιάζουν στις κατηγορίες εκείνες που παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση τροφίμων λόγω των ημερών και αφορούν στην ποιότητα, την υγιεινή και ασφάλεια. Μάλιστα, έχει δοθεί η κατεύθυνση οι έλεγχοι να είναι στοχευμένοι σύμφωνα και με τις διαπιστώσεις που έχουν υπάρξει σε περιόδους αιχμής (π.χ. Χριστούγεννα, Καθαρά Δευτέρα).

O κ. Πατούλης, με αφορμή τους σχετικούς ελέγχους, επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι αποφασισμένη να πατάξει οριστικά και αμετάκλητα τα φαινόμενα παραβατικότητας στην αγορά, καθώς προτεραιότητά της είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και η εξάλειψη του παραεμπορίου.  

«Οι παραβάτες θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε όλοι μας, τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, να είμαστε στο πλευρό των πολιτών και να τους προστατέψουμε. Οι επόπτες Δημόσιας Υγείας και οι Υγιεινολόγοι διεξάγουν ελέγχους σε ευαλλοίωτα τρόφιμα επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου. Έχω ζητήσει οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται με μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα, αλλά και με πνεύμα συνεργασίας με τους επαγγελματίες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής, ασφάλειας και ορθής τιμολόγησης» σημειώνει ο περιφερειάρχης και προσθέτει:

«Αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειάς μας τα οποία, παρά τις ελλείψεις προσωπικού και κατάλληλων εργαλείων, εργάζονται καθημερινά προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές από περιπτώσεις ακατάλληλων ή  αλλοιωμένων τροφίμων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet