Η Περιφέρεια Αττικής στην 86η ΔΕΘ – Κεντρικό θέμα το ΠΕΠ 2021 – 2027
Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής στην 86η ΔΕΘ – Κεντρικό θέμα το ΠΕΠ 2021 – 2027

Με κεντρικό σημείο αναφοράς τις καινοτόμες δράσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και τη δημιουργία σημαντικών υποδομών και πρωτοβουλιών που σχετίζονται με το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και ασφάλειας των πολιτών στην Αττική, δίνει δυναμικό «παρών» η Περιφέρεια Αττικής στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Από το πρωί του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου βρισκόταν στους χώρους του περιπτέρου ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και υποδεχόταν τους επισκέπτες, έχοντας την ευκαιρία να τους ενημερώσει για το έργο της Περιφέρειας, ενώ από τα video wall  του περιπτέρου προβάλλονται συνεχώς βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από τις δράσεις της Περιφέρειας που έχουν κατά κύριο λόγο αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο.

Εκδήλωση για τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ και ο προγραμματισμός για το νέο ΠΕΠ Αττική 2021 – 2027

Κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρουσίασε τόσο τα σημαντικά βήματα που έχουν σημειωθεί, όσο και τον σχεδιασμό για τη νέα προγραμματική περίοδο. Στη συνέχεια ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Δ. Δρόσης αναφέρθηκε στις προοπτικές και τις προκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ.   

Όπως επισημάνθηκε από τον περιφερειάρχη, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 29/8, εγκρίθηκε το Περιφερειακό Πρόγραμμα της Αττικής για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,617 δισ. ευρώ, υποβλήθηκε αρχικά τον Οκτώβριο του 2021 και μετά από διαπραγμάτευση με τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έλαβε την έγκριση της Επιτρόπου Eliza Ferreira, αρμόδιας για την πολιτική της Συνοχής.

Το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα περιλαμβάνει προϋπολογισμό αυξημένο κατά 54% σε σχέση με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020, ενώ οι βασικοί πυλώνες χρηματοδότησης είναι:

• 200 εκατ. ευρώ για δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας.
• 330 εκατ. ευρώ για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.
• 130 εκατ. ευρώ για βιώσιμα και «έξυπνα» μεταφορικά δίκτυα και για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
• 650 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής, τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και για την κατασκευή υποδομών εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας.
• 290 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση σχεδίων ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet