Η Περιφέρεια Αττικής τιμά την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών
Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής τιμά την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

Εκδηλώσεις για τη σημερινή Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής. Το πρωί  πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, ενώ ακολούθως ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο υφ. Παιδείας, Β. Διγαλάκης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Χ. Ταραντίλης, εκπροσωπώντας τη Βουλή, η υπασπιστής υποπλοίαρχος Κ. Πόρογλου, εκπροσωπώντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικ. Σακελλαροπούλου, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σ. Κοκκινάκης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων Γ. Αποστολόπουλος, ο εκπρόσωπος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών Θ. Δημητρόπουλος και ο υποπτέραρχος Κ. Παναγιωτόπουλος.   

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής:

«H ετήσια αυτή εκδήλωση τιμής στους εθνικούς μας ευεργέτες είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει η κοινωνία και η ελληνική Πολιτεία στη μνήμη τους. Τιμούμε τους εμπνευσμένους ευεργέτες μας που άλλαξαν το πρόσωπο της Ελλάδας. Ειδικά σε δύσκολες εποχές, όπως αυτή που διανύουμε, αποτελούν φωτεινό φάρο και ισχυρό παράδειγμα για όλους μας. Το έργο τους, με κυρίαρχο το πνεύμα αλληλεγγύης, αλλά και ανιδιοτελούς προσφοράς, πρέπει να είναι πρότυπο ζωής και κοινωνικής συμπεριφοράς για τις νέες γενιές που έρχονται, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να αναδυθούν νέοι σύγχρονοι ευεργέτες. Τους οφείλουμε πολλά και θα συνεχίσουμε να τους τιμούμε, όπως τους αξίζει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet