Ρ. Δούρου: Η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να είναι εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης πόλεων και περιφερειών
Κοινωνία

Ρ. Δούρου: Η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να είναι εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης πόλεων και περιφερειών

«Πολιτισμός Χωρίς Σύνορα: η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη», είναι ο τίτλος της Έκθεσης που εγκρίθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ύστερα από τις εισηγήσεις των Ρένα Δούρου και Μπάρμπαρα Τότσε.

«Με την έκθεση αυτή θέλουμε να συμβάλλουμε στην αλλαγή της προοπτικής της πολιτιστικής κληρονομιάς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την εισήγησή της στην Ολομέλεια η κ. Δούρου. «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πώς η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς μπορεί να συμβάλλει προς μια συμπεριληπτική κοινωνία, πώς μπορεί να γίνει μέσο που φέρνει κοντά διαφορετικές κοινότητες», συνέχισε η ίδια.

«Στην Έκθεσή μας προτείνουμε μέσα και τρόπους που προσφέρουν στις τοπικές και περιφερειακές αρχές τη δυνατότητα ανάπτυξης βιώσιμης διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς, ως γέφυρας που ενώνει, που αντιμετωπίζει τις ανισότητες και ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Επίσης, υπογραμμίζουμε τη δυναμική των οικονομικών οφελημάτων μέσα από ισχυρές πολιτικές πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να είναι ισχυρό εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης πόλεων και περιφερειών», είπε η κ. Δούρου χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στην ανάγκη ενεργητικής συμμετοχής των Δήμων και των Περιφερειών στην πολιτιστική διπλωματία, μέσα από δίκτυα όπως οι Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet