Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την Αττική – Ζημιές στο Ηράκλειο
Κοινωνία

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την Αττική – Ζημιές στο Ηράκλειο

Ισχυρή βροχόπτωση παρατηρείται από τα ξημερώματα της Τρίτης 13/10 στην Αττική, όπου -στην κυριολεξία- έχουν «ανοίξει» οι ουρανοί.

Μάλιστα, η νεροποντή, κατά τόπους, συνοδεύεται από κεραυνούς και αστραπές.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε αναγνώστης της ηλεκτρονικής εφημερίδας zougla.gr, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας στο Νέο Ηράκλειο, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι τις 07:30 το πρωί της Τρίτης έγιναν τουλάχιστον 60 κλήσεις στην υπηρεσία για άντληση υδάτων. Οι περιοχές που αντιμετώπισαν το μεγαλύτερο πρόβλημα έως τώρα είναι στη δυτική Αττική, όπως το Αιγάλεω και το Περιστέρι. Ακόμη, πολλές κλήσεις προς την Πυροσβεστική έγιναν από τις περιοχές, Μοσχάτο, Ηράκλειο και Ν. Ιωνία.

Η κακοκαιρία, που έχει πλήξει από χθες πολλές περιοχές του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, έφτασε και στα κεντρικά της χώρας, με τους κεραυνούς να κάνουν τη νύχτα μέρα στο Λεκανοπέδιο από τις 5 το ξημέρωμα.

Από πλευράς Δήμου Ηρακλείου Αττικής βγήκε η εξής ανακοίνωση:

«Η πρωτόγνωρη μπόρα των πρώτων πρωινών ωρών έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα τόσο στην πόλη μας όσο και σε όλη την Αττική. Από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία του Δήμου και η Πυροσβεστική επιχειρούν όπου υπάρχει ζήτημα με πτώση δέντρων, συγκέντρωση υλικών κ.ά.

»Υπομονή και κατανόηση. Περιορίζουμε τις μετακινήσεις στις απαραίτητες για να προφυλαχθούμε, να αποφύγουμε την ταλαιπωρία και να μπορέσουν τα συνεργεία να αποκαταστήσουν γρηγορότερα την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης.

Σε περίπτωση ανάγκης, μπορείτε να απευθυνθείτε στους τηλ. αριθμούς των υπευθύνων της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος:

  • Γραμματεία: 210 2838065/2830374
  • Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αστικής Ανάπτυξης & Πρασίνου: Βαβουράκης Μάνος 6932 239035
  • Προϊστάμενος Υπηρεσίας: Σουρής Νεκτάριος 6974 606028
  • Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας: Μαραγκός Μαρίνος 6946 260629
  • Προϊστάμενος Ειδικών Συνεργείων: Λειβαδάς Σπύρος 6932 432723
  • Επόπτης Καθαριότητας: Παναγιωτόπουλος Νίκος 6972 866827

Επίσης, προβλήματα στη μετακίνηση των συρμών του Ηλεκτρικού έχει σημειωθεί από νωρίς το πρωί εξαιτίας της κακοκαιρίας, καθώς νωρίς το πρωί σημειώθηκε πτώση δέντρου στις γραμμές των συρμών του ΗΣΑΠ, στο τμήμα μεταξύ των σταθμών «Ειρήνη» και «Νέο Ηράκλειο».

Το δέντρο από τους ισχυρούς ανέμους έπεσε πάνω στις γραμμές, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει την κανονική ροή των συρμών. Προς το παρόν, οι συρμοί από την Κηφισιά σταματούν στον σταθμό της Ειρήνης, ενώ αυτά που ξεκινούν από τον Πειραιά, σταματούν στον σταθμό της Νέας Ιωνίας.

Δείτε σχετικά βίντεο

Τι θα γίνει τις επόμενες ώρες

Τα καιρικά φαινόμενα επεκτείνονται ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Επίσης, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη Δυτική Ελλάδα.

Σήμερα Τρίτη, ισχυρά φαινόμενα θα παρατηρηθούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Με στοιχεία από τη zougla.gr/Βίντεο-Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet