Καιρός: Καλώς ήρθες Φθινόπωρο με σφοδρή καταιγίδα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας
Κοινωνία

Καιρός: Καλώς ήρθες Φθινόπωρο με σφοδρή καταιγίδα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

Μέσα έπεσαν οι μετεωρολόγοι αναφορικά με τα φαινόμενα καταιγίδας που θα χτυπούσαν σήμερα, Tετάρτη 31 Αυγούστου, τη χώρα σε ένα μπουρίνι που θυμίζει έντονα την κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας. Το μεσημέρι η καλοκαιρινή λιακάδα, παρέδωσε τη σκυτάλη στη φθινοπωρινή μουντάδα και αφού ο ουρανός βάρυνε, ακολούθησαν μπουμπουνητά, βροχές και καταιγίδες που δυσκόλεψαν την κίνηση στους δρόμους, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα στα βόρεια προάστια με αρκετές περιοχές να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα από τη δυνατή βροχή, ενώ οι πολίτες που βρίσκονταν στους δρόμους πιάστηκαν απροετοίμαστοι με τους περισσότερους λόγω καλοκαιρινής αμφίεσης να τρέχουν να κρυφτούν από κάποιο υπόστεγο, τουλάχιστον μέχρι να κοπάσει η μπόρα.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού για σήμερα Τετάρτη 31/8: Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33-35 βαθμούς, ενώ στα νησιά το θερμόμετρο θα δείξει 31-33 βαθμούς Κελσίου.

Στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά της Κρήτης προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός σήμερα θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 μποφόρ.

Η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Αττική:

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet