Καιρός: Συνεχίζεται και την Τετάρτη ο καύσωνας με… 40άρια
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Κοινωνία

Καιρός: Συνεχίζεται και την Τετάρτη ο καύσωνας με… 40άρια

Συνεχίζεται ο καύσωνας και την Τετάρτη 27 Ιουλίου, καθώς το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές θα φτάσει έως και τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 27 Ιουλίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού για την Αττική:

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πώς θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και την Κυριακή (31/7)

Την Πέμπτη, στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου προβλέπεται να φτάσει μέχρι τους 34 με 36 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς.

Την Παρασκευή, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Το Σάββατο, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος την Κυριακή αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά να αναπτυχθούν νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο και το Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet