Και το υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού στον 2ο κύκλο του «Antivirus Crowdhackathon» της Περιφέρειας Αττικής
Αθλητισμός

Και το υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού στον 2ο κύκλο του «Antivirus Crowdhackathon» της Περιφέρειας Αττικής

Στον 2ο κύκλο του «Antivirus Crowdhackathon» που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής και θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) συμμετέχει ενεργά θέτοντας ερωτήματα, στηρίζοντας και καθοδηγώντας τους συμμετέχοντες, μέσω μεντόρων – στελεχών του και των εποπτευόμενων φορέων του. Το ΥΠΠΟΑ θα υποστηρίξει την ανάπτυξη των πρωτοτύπων (proof of concept) των καλύτερων προτάσεων που θα αναδυθούν.

Με αφορμή τη συμμετοχή του ΥΠΠΟΑ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε τα εξής:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή του υπουργείου Πολιτισμού στον 2ο κύκλο του μαραθώνιου καινοτομίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και το υποδεχόμαστε με χαρά, σε αυτή την καινοτόμο δράση μας. Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης έχουν προκύψει νέες προκλήσεις για τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι μέσα από τη συνεργασία μας αυτή θα τις αναδείξουμε και θα δουλέψουμε για αυτές, με δημιουργικό και εποικοδομητικό τρόπο».

H πανδημία και τα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπισή της γεννούν νέες προκλήσεις και ερωτήματα τα οποία σχετίζονται με τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, όπως σημειώνει η περιφερειακή αρχή.

Για τη συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΥΠΠΟΑ η υπουργός Λίνα Μενδώνη σημείωσε:

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεργάζεται στενά με την Περιφέρεια Αττικής σε μείζονος πολιτιστικού ενδιαφέροντος θέματα. Ο κ. Πατούλης έχει αποδείξει το προσωπικό του ενδιαφέρον για τον Πολιτισμό, ο οποίος στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, δίνει διεξόδους στους πολίτες οι οποίοι μένουν στο σπίτι. Απαντήσαμε αμέσως στην πρόσκληση του περιφερειάρχη και αποδεχθήκαμε με χαρά την πρόκληση της τεχνολογικής καινοτομίας που βρίσκεται στον πυρήνα του Μαραθωνίου. Είμαι βέβαιη ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει την ανάληψη της πρότυπης δράσης της  Περιφερείας Αττικής, ανοίγοντας νέο εποικοδομητικό κεφάλαιο στην αγαστή συνεργασία μας».

Κατά τη διαδικασία της συμμετοχής στο δίκτυο της τεχνολογικής καινοτομίας που αναπτύσσεται  μέσω του «Antivirus Crowdhackathon» τίθενται σημαντικά ερωτήματα, όπως:

  • ​Σε μια εποχή που οι πολίτες χρειάζονται πρόσβαση στον πολιτισμό περισσότερο από ποτέ, πώς αντιμετωπίζουμε τα οικονομικά και λειτουργικά ζητήματα που προκύπτουν από την παρούσα συνθήκη; 
  • Πώς αναπτύσσουμε εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης στον πολιτισμό;
  • Πώς αξιοποιούμε τον πλούτο της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τον δυναμισμό του σύγχρονου πολιτισμού της, και πώς δημιουργούμε ευκαιρίες για συνέργειες μεταξύ τους μέσα από νέα μοντέλα;
  • Πώς αναδεικνύουμε με εναλλακτικούς τρόπους μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και άλλα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος; 
  • Πώς προσεγγίζουμε εναλλακτικούς τρόπους παροχής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης (τραγούδι, μουσική, θέατρο κ.λπ.);
  • Τέλος, πώς, με αφορμή την παρούσα συνθήκη, μπορούν να αναπτυχθούν μοντέλα μέσα από τα οποία ο πολιτισμός μπορεί να φτάσει σε νέα, δυσπρόσιτα κοινά;

Το «Antivirus Crowdhackathon» θα λειτουργεί ως δίκτυο σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας με τη βοήθεια συνεργατικών εργαλείων. Ο μαραθώνιος καινοτομίας θα επαναλαμβάνεται σε κύκλους κάθε 2 εβδομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκευθείτε την ιστοσελίδα της δράσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet