Κακοκαιρία «Ελπίς»: Παγωμένοι και δύσβατοι οι μικροί δρόμοι στην Αττική – Πολίτες ψάχνουν για μηχανήματα
Φωτό: eurokinissi
Κοινωνία

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Παγωμένοι και δύσβατοι οι μικροί δρόμοι στην Αττική – Πολίτες ψάχνουν για μηχανήματα

Τεράστια παραμένουν τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ελπίς», ενώ ακόμα και σήμερα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, πολλά σημεία στα Βόρεια Προάστια της Αττικής είναι μη προσβάσιμα λόγω του χιονιά που δεν λιώνει. Αν και οι κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν καθαριστεί, το χιόνι παραμένει στα στενά, και οι δρόμοι έχουν πιάσει πάγο και είναι απροσπέλαστοι, με την ταλαιπωρία των κατοίκων να μην έχει τελειωμό. Οι πολίτες συνεχίζουν να καταγγέλλουν τις τρομερά δύσκολες στιγμές που ζουν.

Πεντέλη: Βάζουν ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα για να ανοίξουν τον δρόμο

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Ηλίας, κάτοικος Πεντέλης, ο οποίος καταγγέλλει ότι μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής βάζουν ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο από το χιόνι μπροστά από τα σπίτια τους. «Αν και είμαστε συνηθισμένοι, πάντα ο Δήμος είχε την υποδομή να ανοίγει τους δρόμους. Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρούνται αρρυθμίες στο κομμάτι αυτό του Δήμου, δε γνωρίζω γιατί. Η Πεντέλη σε αυτά τα θέματα, όπως και στις φωτιές το καλοκαίρι, ήταν Δήμος – πρότυπο. Το χιόνι ήταν πολύ, αλλά εμείς τέτοιο χιόνι έχουμε δει και άλλες φορές», είπε ο κ. Ηλίας.

«Μαζέψαμε από 5-10 ευρώ, όσα μπορούσε ο καθένας, κάποιος γείτονας είχε γνωστό που ήταν εργολάβος και ήρθε ο άνθρωπος και μας εξυπηρέτησε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αγία Παρασκευή: «Οδύσσεια για να φτάσει μια φιάλη οξυγόνου στον άρρωστο πατέρα μου»

«Ο πατέρας έχει χρόνια ΧΑΠ. Η αναπνοή του υποστηρίζεται από μηχάνημα. Κατά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας κόπηκε το ρεύμα στην Αγία Παρασκευή, και παίρναμε τηλέφωνα να δούμε πότε θα έρθει. Κατά τη μία το πρωί έγινε σαφές ότι δεν θα έρθει το ρεύμα, και τα αποθέματα οξυγόνου του πατέρα μου μειώνονταν συνεχώς. Ξεκινήσαμε προσπάθεια να μεταφερθεί σε χώρο με ηλεκτρικό ρεύμα ή να μπορέσουν να του πάνε φιάλη οξυγόνου, με τη Μεσογείων κλειστή», περιέγραψε η Ουρανία Ξυλούρη.

«Κατά τις 2-3 η ώρα ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και κατάφεραν και πέρασαν τη Μεσογείων, έφτασαν στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, και μετά κουβάλησαν στα χέρια για ένα χλμ. τη φιάλη του οξυγόνου στον πατέρα μου. Θέλω να τους ευχαριστήσω», πρόσθεσε η ίδια.

«Έλιωνα το χιόνι για να πάρω τα φάρμακά μου»

«Μείναμε από τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι. Ήμασταν δύο μέρες μέσα στο αυτοκίνητο. Έχω κλειστοφοβία, δεν μπορούσα να κάτσω πουθενά. Έμπαινα και έβγαινα συνέχεια. Κάποια στιγμή με έπιασε πανικός, ευτυχώς είχα τα χάπια μου, αλλά με τι να τα πιω; Άνοιξα την πόρτα, πήρα λίγο χιόνι, αλλά δεν μπορούσα να πιω το χάπι. Πήρα μια μεγάλη χούφτα χιόνι, και μετά με έπιασαν τα δόντια μου, δεν μπορούσα να σταθώ, όλη τη νύχτα πέθανα από την κοιλιά μου, δεν μπορούσα να πάω τουαλέτα και έκανα την ανάγκη μου πάνω μου. Δεν είχα που να πάω. Είχα κάνει και μια εγχείρηση», περιέγραψε η κυρία Ζωή.

«Στο αυτοκίνητο ήμουν με την κόρη μου και τον γαμπρό μου. Πήγαινα στο γιατρό. Θέλαμε γύρω στο 1,5 χλμ. για να βγούμε από την Κηφισίας. Έπαιρνα στα κανάλια», συνέχισε. «Πώς θα το αποδείξω όλο αυτό ότι ήμουν εκεί; Δεν ξέρω αν ο γαμπρός μου έχει την απόδειξη από τα διόδια. Πώς να ξεκινήσουμε δικαστικό αγώνα, που να βρούμε τα λεφτά;», διερωτήθηκε κλείνοντας η κυρία Ζωή.

«Στον πάγο» στο Χαλάνδρι

Την ίδια ώρα τεράστια παραμένουν τα προβλήματα και στο Χαλάνδρι, όπου πολλά στενά παραμένουν αδιάβατα. Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες και στο Χαλάνδρι έχουν καθαριστεί, με αποτέλεσμα το χιόνι να συγκεντρώνεται στα πεζοδρόμια.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet