Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μήνυμα 112 στην Αττική – Ενισχύονται τα κλιμάκια της Τροχαίας στα οδικά δίκτυα
Φωτό: hellenicpolice/FB
Κοινωνία

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μήνυμα 112 στην Αττική – Ενισχύονται τα κλιμάκια της Τροχαίας στα οδικά δίκτυα

Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στάλθηκε σε κατοίκους της Αττικής, ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Το μήνυμα απεστάλη πρώτα στους πολίτες που βρίσκονται στις βόρειες περιοχές του Νομού, ενώ ήδη έχει σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα και στους κατοίκους Βοιωτίας και Εύβοιας.

Μάλιστα, ενόψει της ισχυρής κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», η οποία θα πλήξει από το απόγευμα της Κυριακής (5/2) τη χώρα, η «Αττική Οδός» προχώρησε σε ανακοίνωση προς τους οδηγούς. «ΠΡΟΣΟΧΗ ! Αύριο Κυριακή 05/02 προβλέπεται ισχυρή χιονόπτωση στην Αττική. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες.», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, στη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον Τάκη Θεοδωρικάκο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε να τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά, με μέσα και έμψυχο δυναμικό, τον σχεδιασμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν.

Για τον σκοπό αυτό, ενισχυμένα κλιμάκια της Τροχαίας θα επιτηρούν στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε ετοιμότητα θα τεθούν και οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας της Επικράτειας, ευρισκόμενες σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αρχές της χώρας. Επιπλέον, με αποφάσεις που θα εκδίδονται από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών μέσων. Έτσι θα διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι από ειδικά συνεργεία της Τροχαίας που θα βρίσκονται σε διάφορα καίρια σημεία του οδικού δικτύου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet