Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει σήμερα με σχολεία, καταστήματα και συγκοινωνίες
Φωτογραφία: penteli.gov.gr
Κοινωνία

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει σήμερα με σχολεία, καταστήματα και συγκοινωνίες

Προβλήματα στην Αττική εξακολουθεί να προκαλεί και σήμερα η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», με αποτέλεσμα αρκετά σχολεία στην Περιφέρεια να παραμένουν και σήμερα κλειστά, ενώ τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Εν τω μεταξύ μετά από σύσκεψη χθες στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, έγινε γνωστό πώς θα λειτουργήσουν την Τρίτη το Δημόσιο και τα καταστήματα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μετά από διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής, τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα αιτήματα των δημάρχων και με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και Παιδείας Χ. Αλεξανδράτου προέβη στην απόφαση τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί περιοχών που αναμένεται να πληγούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας να παραμείνουν κλειστά. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν κατόπιν εισήγησης των δημάρχων είναι τα ακόλουθα:

Στην Ανατολική Αττική, πλην των Δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στην Δυτική Αττική θα είναι κλειστά πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (Συγκεκριμένα στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των Δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.

Στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από τον Δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.
Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό.
Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ.

Στον Δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω:

Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο
Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο
Γυμνάσιο 4ο / 5ο
Στον Δυτικό Τομέα τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν:

Στον Δήμο Χαϊδαρίου θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

Όλα στην περιοχή του Δάσους
Όλα στην περιοχή του Δαφνιού
1Ο Λύκειο
1ο Γυμνάσιο

Στον Δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

Νηπιαγωγείο 1Ο /2Ο / 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Δημοτικό 1Ο / 4Ο /7Ο /8Ο /9Ο
Γυμνάσιο 4Ο / 6Ο
Γενικό λύκειο 3Ο

Στον Νότιο Τομέα και στα Νησιά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία κανονικά.

Στις περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία συμφωνήθηκε να παραμείνουν κλειστές και οι λαϊκές αγορές.

Συγκοινωνίες

Από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που πλήττει την Αττική, αναμένεται να επηρεαστούν και σήμερα Τρίτη, οι συγκοινωνίες, εξαιτίας του χιονιού και του παγετού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά:

Λεωφορεία: Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου θα εφαρμοστεί πλήρες πρόγραμμα δρομολογίων σε όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο (δηλαδή πρόγραμμα δρομολογίων καθημερινής).

Ωστόσο, αναμένεται να επέλθουν τροποποιήσεις δρομολογίων ανάλογες με τις σημερινές για τις γραμμές που κινούνται σε περιοχές όπου η κυκλοφορία θα είναι δύσκολη λόγω του χιονιού και του παγετού.

ΚΤΕΛ Αττικής: Τα δρομολόγια θα εκτελούνται -όπου το επιτρέψουν οι οδικές συνθήκες- με πρόγραμμα Κυριακής.

Μετρό: Όπως και χθες Δευτέρα 6/2, σε περίπτωση χιονόπτωσης τα δρομολόγια στη γραμμή 3 του Μετρό αναμένεται να διακοπούν στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Στην περίπτωση αυτή, η μετακίνηση από και προς το Αεροδρόμιο και τους ενδιάμεσους σταθμούς θα είναι δυνατή μέσω μετεπιβίβασης στον Προαστιακό στο σταθμό Δουκ. Πλακεντίας.

Hellenic Train: Λόγω της χιονόπτωσης αναμένονται και πάλι καθυστερήσεις δρομολογίων.

Καταστήματα

Όπως αποφάσισε η Πολιτική Προστασία, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», το Δημόσιο θα ανοίξει σήμερα στις 10 το πρωί (ώρα προσέλευσης υπαλλήλων και κοινού).

Παράλληλα, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί τα καταστήματα στα Βόρεια Προάστια, όπου η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αναμένεται να κάνει και σήμερα αισθητή την παρουσία της με πυκνές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν σήμερα από τις 11.00 π.μ., λόγω παγετού. στις περιοχές:

Φυλή, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet