Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ισχυρές συστάσεις της Περιφέρειας Αττικής στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις
Κοινωνία

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ισχυρές συστάσεις της Περιφέρειας Αττικής στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με αφορμή τις μετεωρολογικές προγνώσεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 12 Μαρτίου και μέχρι τις βραδινές ώρες, με έμφαση στα Βόρεια και Ανατολικά προάστια της Αττικής, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής απευθύνει ισχυρή σύσταση προς τους οδηγούς, ιδίως σε αυτούς που κινούνται στους οδικούς άξονες στα Βόρεια και Ανατολικά της Αττικής, κατά τις ώρες έντασης των καιρικών φαινομένων να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης, απαραίτητα να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εγκλωβισμών και να μην παρεμποδίζεται το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων σε κεντρικούς δρόμους.

Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια διαθέτει 105 ειδικά μηχανήματα έργου, τα οποία είναι τοποθετημένα σε καίρια σημεία με στόχο να επέμβουν άμεσα όπου απαιτηθεί, ενώ ήδη έχει διανεμηθεί σε 10 Δήμους αλάτι, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης έχει καλέσει όλους τους δημάρχους να έχουν το σύνολο των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας σε αυξημένη ετοιμότητα, με στόχο την άμεση επίλυση όποιων προβλημάτων προκύψουν, με έμφαση τη διατήρηση της προσβασιμότητας στους δημοτικούς δρόμους και να συστήνουν στους δημότες τους τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισημαίνει σχετικώς:

«Με αφορμή τις προγνώσεις των μετεωρολόγων ότι αναμένονται ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες σήμερα και μέχρι το βράδυ, με επίκεντρο τα Βόρεια και Ανατολικά προάστια απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να περιοριστούν μόνο στις απαραίτητες μετακινήσεις για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειάς τους, που είναι προτεραιότητά μας. Παράλληλα όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα σε δρόμους όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Όλος ο μηχανισμός μας είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά όποια προβλήματα προκύψουν, αλλά και να συνδράμουμε σε όποιον Δήμο έχει ανάγκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet