Κατά της ιδιωτικοποίησης της περιοχής των Θεάτρων Βράχων η Δύναμη Ζωής
Κοινωνία

Κατά της ιδιωτικοποίησης της περιοχής των Θεάτρων Βράχων η Δύναμη Ζωής

Η Δύναμη Ζωής τονίζει ότι «στάθηκε και στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των δημοτών των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού, κατά των σχεδίων ιδιωτικοποίησης της περιοχής των Θεάτρων Βράχων του Λόφου Κοπανά».

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους για να συνεχίσει η περιοχή αυτή να είναι ο υπερτοπικός, δημόσιος χώρος πολιτισμού, πρασίνου, αθλητισμού, ένα υπόδειγμα ελεύθερου, ανοικτού χώρου,που έχουν ανάγκη οι πολίτες της Αττικής», παρατήρησε η Ρένα Δούρου, με αφορμή την ολοκλήρωση χθες (4/5) της διαδικασίας της εκδίκασης στον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής, «πρόκειται για την απόφαση που, ανατρέποντας την πρωτοβάθμια απόφαση, παραχωρεί σε ιδιώτες ένα μεγάλο πνεύμονα πολιτισμού και αθλητισμού. Ακριβώς το χώρο που φιλοξενεί το καταξιωμένο φεστιβάλ. “Στη σκιά των βράχων” με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, όπως και χιλιάδες αθλούμενους/ες, παιδιά και ομάδες. Μία απόφαση που ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους, τους πολίτες και τους χρήστες των χώρων, μετά από δεκαετίες λειτουργίας προς όφελος όλων».

Η Δύναμη Ζωής υπογραμμίζει, επίσης, ότι με πρωτοβουλία της έφερε το θέμα στο Περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο μετά από διαλογική συζήτηση, κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της έκτασης και της διεκδίκησης των Δήμων.

Τέλος, σημειώνει ότι «στο πλαίσιο της αντίθεσής της σε λογικές εμπορευματοποίησης του ελεύθερου δημόσιου χώρου, προσηλωμένη στην βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αττική, παλεύει για την κατοχύρωση των δημόσιων χώρων στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους, τους κατοίκους και τη νεολαία του πολύπαθου λεκανοπέδιου και αισιοδοξεί ότι η περιοχή θα παραμείνει στην κυριότητα του Δημοσίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet