Κλιμάκια ιατρών της Περιφέρειας και του ΙΣΑ επισκέφθηκαν Oυκρανούς μαθητές σε σχολεία της Αττικής
Κοινωνία

Κλιμάκια ιατρών της Περιφέρειας και του ΙΣΑ επισκέφθηκαν Oυκρανούς μαθητές σε σχολεία της Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης μαζί με κλιμάκια ιατρών της Περιφέρειας και του ΙΣΑ μετέβησαν σήμερα (1/4) στο ουκρανικό Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια», το σχολικό κτήριο στην πλατεία Αττικής, όπου φοιτούν 40 παιδιά από την Ουκρανία. Παρών ήταν και ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο.

Τα κλιμάκια ιατρών, συμπεριλαμβανομένων παιδιάτρων που μιλούν την ουκρανική γλώσσα, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του κ. Πατούλη, στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει σε συνεργασία και με άλλους φορείς για τη στήριξη του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού, πραγματοποίησε προσυμπτωματικούς ιατρικούς ελέγχους στα παιδιά. Παράλληλα, διανεμήθηκαν υγειονομικό υλικό προστασίας-μάσκες- καθώς και σχολικά είδη.

Σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς μέρες για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα, ενώ σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΑ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό θα οργανωθεί μεγάλη δράση αιμοδοσίας για την κάλυψη των αναγκών του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet