Κοινό αίτημα Περιφέρειας και Δήμων της Αττικής για παράταση των συμβάσεων των «εργαζομένων Covid»
Κοινωνία

Κοινό αίτημα Περιφέρειας και Δήμων της Αττικής για παράταση των συμβάσεων των «εργαζομένων Covid»

Στην αναγκαιότητα και περαιτέρω παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων ΙΔΟΧ που προσελήφθησαν στους ΟΤΑ για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της πανδημίας συνηγόρησαν Περιφέρεια και Δήμοι της Αττικής κατά τη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους δημάρχους, κατόπιν πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

«Πρόκειται για εργαζομένους που έχουν αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία και η συνδρομή τους στην αποτελεσματική λειτουργία των κρίσιμων υγειονομικών υπηρεσιών μας, στη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας, αλλά και στην προσπάθεια της προστασίας της υγείας των πολιτών είναι πολύτιμη», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, με τους δημάρχους να συμφωνούν ομόφωνα ότι η αδιάλειπτη συνεισφορά των συγκεκριμένων εργαζομένων κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ.

Προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε να ζητηθεί από την κυβέρνηση η δυνατότητα παράτασης των σχετικών συμβάσεων μέσω σχετικής νομοθετικής ρύθμισης κατ΄ αναλογία της πρόσφατης ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία ανανεώθηκαν οι συμβάσεις του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού που απασχολείται σε φορείς αρμοδιότητας του υπ. Υγείας μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Παράλληλα, κατά τη σύσκεψη ο κ. Πατούλης υπογράμμισε και τη σημασία μοριοδότησης σε όλους τους συμβασιούχους, προκειμένου να μπορούν να κάνουν χρήση της σχετικής εμπειρίας που αποκόμισαν σε μελλοντικές προκηρύξεις για τη στελέχωση φορέων της Αυτοδιοίκησης με μόνιμο προσωπικό.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet