Κοινό μέτωπο Περιφέρειας και υπ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος για την επίσπευση επίλυσης πολεοδομικών θεμάτων
Κοινωνία

Κοινό μέτωπο Περιφέρειας και υπ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος για την επίσπευση επίλυσης πολεοδομικών θεμάτων

Ζητήματα που αφορούν το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της Χωρικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας, καθώς και οι προτάσεις της Περιφέρειας πάνω στις σχετικές αλλαγές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δ. Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία διαπιστώθηκε σύμπνοια και διάθεση συνεργασίας για να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την Περιφέρεια και το υπουργείο, όπως αναφέρεται σχετικά από την πλευρά της Περιφέρειας, συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη συνεργασία.

Στη συνάντηση στην, οποία συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Χωρικού Σχεδιασμού και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Θ. Κατσιγιάννης, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας  Διαχείρισης  Επιχειρησιακού Προγράμματος  (ΕΥΔΕΠ) της Περιφέρειας Αττικής, Δ. Δρόσης και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Α. Καλογερόπουλος, συζητήθηκαν και οι προτάσεις της Περιφέρειας για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Μεταξύ άλλων κατατέθηκαν προτάσεις για ρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν γραφειοκρατικά πολεοδομικά ζητήματα και θα διευκολύνουν τους πολίτες. Επίσης έγινε εκτενής συζήτηση για νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στην υλοποίηση συγκεκριμένων περιβαλλοντικών πολιτικών, όπως είναι τα πράσινα σημεία. Ακόμη κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν στην επίσπευση διαδικασιών για παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο υφυπουργός κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου το οποίο καταρτίζεται θα κινηθούν προς την κατεύθυνση και των προτάσεων της Περιφέρειας, ενώ στη συνέχεια πρότεινε να υπάρξει στενή συνεργασία Περιφέρειας και υπουργείου σε θέματα που σχετίζονται με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και την αναθεώρηση του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε συμφωνήθηκε και η σύσταση Ομάδας Εργασίας μέσω της οποίας θα μπορούν να λαμβάνονται ταχύτερες αποφάσεις.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τον υφυπουργό και επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής έχει τη βούληση και τη διάθεση να συνεργαστεί στενά με το αρμόδιο υπουργείο για να μπουν σε μια νέα τροχιά θέματα που αφορούν χωροταξικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Είναι καιρός πλέον να αναπτυχθούν τα κατάλληλα εργαλεία και με τη στενή συνεργασία Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βρεθούν λύσεις. Ο χωροταξικός και πολεοδομικός ανασχεδιασμός μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών και στην ανάδειξη περιοχών της Αττικής που παραμένουν αναξιοποίητες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet