Κοντά στην ολοκλήρωσή του το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στο Κερατσίνι
Κοινωνία

Κοντά στην ολοκλήρωσή του το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στο Κερατσίνι

Για την πορεία υλοποίησης του υπό ανέγερση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο Κερατσίνι, το οποίο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014-2020 με επιλέξιμο προϋπολογισμό 5.000.000,00 ευρώ, ενημερώθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Στην επίσκεψη, τον περιφερειάρχη συνόδευε η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σ. Αντωνάκου και ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης  Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) της Περιφέρειας Αττικής, Δ. Δρόσης, ενώ παραβρέθηκαν και ο δήμαρχος Κερατσινίου, Χ. Βρεττάκος, ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.), Χ. Ροϊλός και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας.

Το Κέντρο Υγείας

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων το Κέντρο Υγείας θα είναι έτοιμο σε ένα μεγάλο ποσοστό μέχρι το φθινόπωρο. Μάλιστα μέχρι τέλος του έτους θα μπορεί να έχει τεθεί σε λειτουργία.

Το Κέντρο Υγείας θα παρέχει υπηρεσίες με 14 εξεταστήρια γενικής ιατρικής και παθολογίας (συμπεριλαμβανομένων γυναικολογικού και παιδιατρικού), οδοντιατρείο, μικροβιολογικό εργαστήριο, αίθουσα ακτίνων, αίθουσα υπερήχων, αίθουσα μικροεπεμβάσεων, ανάνηψη. Επίσης, θα περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τα γραφεία των ιατρών και της διοίκησης και τους προβλεπόμενους από την εγκεκριμένη μελέτη συνοδούς χώρους.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει έμπρακτα και με συγκεκριμένα έργα στη θωράκιση της υγείας των πολιτών. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα στην Περιφέρεια ξεκινήσαμε την υλοποίηση ενός σημαντικού στόχου που αφορά στον προσυμπτωματικό έλεγχο των πολιτών. Γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας της υγείας μας. Το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου με την κατάλληλη στελέχωση και τον ανάλογο εξοπλισμό θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας προς του πολίτες και θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας».

Από την πλευρά του ο κ. Βρεττάκος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το επίπεδο συνεργασίας και ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, όχι μόνο για τους δημότες Κερατσινίου, αλλά συνολικά της περιοχής.

Ο κ. Ροϊλός επισήμανε ότι στόχος είναι να εξασφαλιστεί τα ταχύτερο δυνατό η λειτουργία του Κέντρου Υγείας και τόνισε ότι η στελέχωσή του με το αναγκαίο επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμβάλει στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet