«Κόκκινη» η Αττική, «πονοκέφαλος» για τους λοιμωξιολόγους
Κοινωνία

«Κόκκινη» η Αττική, «πονοκέφαλος» για τους λοιμωξιολόγους

«Κοκκίνισε» η Αττική μετά και την ανακοίνωση των σημερινών (29/1) κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, όπου δυστυχώς η συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα δείχνει ανησυχητικά συμπτώματα σε ό,τι αφορά τη διασπορά του ιού.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας 130 νέες λοιμώξεις, 84 κρούσματα στην Ανατολική Αττική, 83 στον Βόρειο Τομέα, 78 στον Δυτικό και 65 στον Νότιο.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

84

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

83

ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

78

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

130

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

65

«Τα βλέμματα όλων μετακινήθηκαν από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αττική. Είδαμε σαφή άνοδο των κρουσμάτων σε όλες τις περιοχές της Αττικής, στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας», αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση.

Όπως σημειώθηκε, εκτιμάται ότι υπάρχουν 2.800 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στο Λεκανοπέδιο, ενώ στο 43% ανέρχεται η πληρότητα απλών κλινών κορωνοϊού στην Αττική και στο 61% η πληρότητα στις ΜΕΘ-COVID.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί, τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα για την περιφερειακή Ενότητα της Αττικής πλην της περιφερειακής Ενότητας των νήσων:

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
  2. Λειτουργούν διά ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση).
  3. Στους χώρους λατρείας επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  4. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Γενικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 941 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 155.678, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.927 (3,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48.600 (63,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

260 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 193 (74,2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85,8%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.099 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Οι περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο» από το Σάββατο 30/1

Στο «κόκκινο», επίπεδο Β, μπαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί οι εξής περιοχές:

Η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο Δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο Δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ο Δήμος Νέας Προποντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ο Δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ο Δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και η Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet