Μήνυμα Γ. Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος
Κοινωνία

Μήνυμα Γ. Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τη σημερινή (31/5) Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος σημειώνει ότι «η σημερινή ημέρα αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη και την ευθύνη μας απέναντι στην προσωπική μας υγεία».

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Η 31η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, μας βρίσκει ζωντανούς και πιο αισιόδοξους για ένα υγιές μέλλον. Μετά από 15 μήνες δραματικής υγειονομικής κρίσης, οι αντοχές και η ψυχολογία μας έχουν δοκιμαστεί σκληρά. Συνάνθρωποί μας, σε διεθνές και παγκόσμιο επίπεδο οι οποίοι μολυνθήκαν από την Covid, πάσχιζαν για λίγο οξυγόνο για να δυναμώσουν το αναπνευστικό τους, για να σώσουν τους πνεύμονές τους για να μπορέσουν με τις δικές τους δυνάμεις να κερδίσουν την άνιση μάχη με τον κορωνοϊό.

Η σημασία του αναπνευστικού συστήματος για τον ανθρώπινο οργανισμό στους μήνες της πανδημίας έγινε πλέον ανάγλυφη και εμφανής για κάθε πολίτη αυτού του κόσμου. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα, αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη και την ευθύνη μας απέναντι στην προσωπική μας υγεία. Όλοι μας αισθανόμαστε ευγνώμονες που καταφέραμε να επιβιώσουμε. Οφείλουμε να αναλογιστούμε σοβαρά την βλαπτική συνήθεια του καπνίσματος. Για ένα πιο φωτεινό παρόν και μέλλον, για τη συνέχιση και διαφύλαξη της υγείας και της ζωής μας, με σεβασμό στο περιβάλλον και το οξυγόνο που αναπνέουμε, ας δεσμευτούμε όλοι ότι θα διακόψουμε το κάπνισμα, ότι θα βοηθήσουμε τους οικείους μας, σε αυτή την κατεύθυνση, τους φίλους, τους συναδέλφους μας και όσους ακόμη υφίστανται την ισχυρή εξάρτηση από τη νικοτίνη.

Ας απαλλάξουμε οριστικά τα σπίτια, τα γραφεία, τις πόλεις μας από τον καπνό. Πετώντας για πάντα το τσιγάρο. Αυτή την ώρα που η έξοδος από την πανδημία είναι ορατή ας τιμήσουμε το «δώρο της Ζωής» περισσότερο από ποτέ. Ας δεσμευτούμε να σταματήσουμε ό,τι καταστρέφει την υγεία μας και τη φυσική μας κατάσταση.

Φέτος για πάντα δεσμευόμαστε και σταματάμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet