Μήνυμα Γ. Πατούλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
Κοινωνία

Μήνυμα Γ. Πατούλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 και λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω Covid-19, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημειώνει ότι «οφείλουμε να τους προστατεύουμε».

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης αναφέρει στο μήνυμά του:

Τη δύσκολη περίοδο που διανύει η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, χρειάζονται τη δική μας στήριξη.

Οφείλουμε να τους προστατεύουμε και να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην νοσήσουν από τον κορωνοϊό.

Στην Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη φάση της πανδημίας λάβαμε έκτακτα μέτρα για την προστασία τους σε Μονάδες Φροντίδας, ενώ αναπτύξαμε ένα δίκτυο υπηρεσιών το οποίο μπορούν να αξιοποιούν για ενημερώνονται σωστά και να προφυλάσσονται.

Ταυτόχρονα υλοποιούνται δράσεις που σκοπό έχουν την ανάπτυξη ασπίδας προστασίας και ασφάλειας. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν τα προγράμματά μας, που αφορούν στον προσυμπωματικό έλεγχο.

Είναι υποχρέωση όλων μας να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τα προβλήματά τους και να είμαστε δίπλα τους έμπρακτα και ουσιαστικά, αναγνωρίζοντας τα όσα μας πρόσφεραν.

Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζοντας τον δημιουργικό ρόλο που έχουν στη σύγχρονη κοινωνία, οφείλουμε να αναπτύξουμε ειδικές πολιτικές με έμφαση στην πρόληψη και στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσής τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet