Μήνυση κατά του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου κατέθεσε η Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Μήνυση κατά του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου κατέθεσε η Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής

«Την Τετάρτη 14 Απριλίου, εκπρόσωποι της ομάδας My Dolphin Club της οικολογικής περιφερειακής παράταξης Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής, της Ομοσπονδίας Dolphinaria-free Europe (DFE), των οργανώσεων Sea Shepherd Greece και iSea και του φιλοζωικού σωματείου O Άργος κατέθεσαν μήνυση κατά της “Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Α.Ε.”, για παράβαση του νόμου 4039/12 σχετικά με τις παραστάσεις των δελφινιών», όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου της Οικολογικής Συμμαχία στην Περιφέρεια Αττικής.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Οικολογική Συμμαχία σημειώνει:

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2010 όταν εισήχθησαν τα πρώτα δελφίνια από τη Λιθουανία και τη Γαλλία και από την πρώτη στιγμή οι αντιδράσεις επιστημόνων και οργανώσεων ήταν έντονες, αλλά ατελέσφορες, καθώς δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο ή πολιτική βούληση για την απαγόρευσή τους.

Μετά την ψήφιση του Ν.4039/12 του YΠΑΑΤ (στα άρθρα 12 & 13 του οποίου αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ζώων για παραστάσεις ενώπιον του κοινού), πρώην μέλη του κόμματος Οικολόγοι Πράσινοι κατέθεσαν καταγγελία στο υπ. Περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet