Μαζική συμμετοχή μαθητών και πολιτών στη δράση «Προτεραιότητα στην υγεία μας»
Κοινωνία

Μαζική συμμετοχή μαθητών και πολιτών στη δράση «Προτεραιότητα στην υγεία μας»

Εκατοντάδες μαθητές και πολίτες βρέθηκαν σήμερα, Παρασκευή 8 Απριλίου, στο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» όπου πραγματοποιήθηκε η δράση «Προτεραιότητα στην υγεία μας».

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, του  Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου, των  ΚΕΠ Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ και ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Από τις 10 το πρωί μέχρι το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις, ενώ διενεργήθηκαν δωρεάν προληπτικοί  έλεγχοι και ενημερώσεις γύρω από θέματα όπως η οστεοπόρωση και οι σκελετικές παθήσεις. Επίσης πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης για θέματα πρόληψης υγείας, για πρώτες βοήθειες, την οδική ασφάλεια, το περιβάλλον, την ανακύκλωση, κ.ά.

«Με αυτή τη μεγάλη γιορτή στο πάρκο της καρδιάς μας, στο Πάρκο Τρίτση, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αναγκαιότητα της πρόληψης της υγείας, της οδικής ασφάλειας και του σεβασμού στο Περιβάλλον» σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ και του ΕΔΔΥΠΠΥ Γ. Πατούλης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μητροπολιτικό Πάρκο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα νέα παιδιά, τους διοργανωτές και τους πολίτες.

«Δράσεις όπως η σημερινή μας δίνουν την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τα οφέλη του προσυμπτωματικού ελέγχου και να βάλουμε στη ζωή μας ένα σημαντικό μήνυμα: Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα υγείας μία φορά τον χρόνο. Προστατεύουμε την υγεία μας και την υγεία των αγαπημένων μας κάθε μέρα. Με συμμάχους μας το υγειονομικό και στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας Αττικής, του ΙΣΑ, του ΕΔΔΥΠΠΥ και των ΚΕΠ Υγείας, ισχυροποιούμε την πρόληψη και συμβάλλουμε στην προστασία της Υγείας των πολιτών. Σήμερα όμως η παρουσία μας στο Μητροπολιτικό Πάρκο έχει άλλο ένα συμβολισμό που σχετίζεται με τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος», υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης, ο οποίος, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση, κάλεσε τους πολίτες στη μεγάλη γιορτή που οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής την Κυριακή του Πάσχα στο πάρκο, με μουσική και πασχαλινά εδέσματα.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τη δράση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet