Μεγάλη η ανταπόκριση στην αιμοδοσία στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας, που διοργάνωσαν ΙΣΑ και «Όλοι Μαζί Μπορούμε»
Κοινωνία

Μεγάλη η ανταπόκριση στην αιμοδοσία στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας, που διοργάνωσαν ΙΣΑ και «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση πολιτών όλων των ηλικιών στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 22 Μαΐου, από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τον ΙΣΑ και την Ομοσπονδία Ιππασίας, με στόχο τη στήριξη των αναγκών του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας, στο Μαρκόπουλο, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη. Παρόντες ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θ. Αυγερινός, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας, ο δήμαρχος Μαρκόπουλου, Κ. Αλαγιάννης, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Π. Φιλίππου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας (ΕΟΙ), Κ. Καρακασίλης, ο γ. γραμματέας της ΕΟΙ, Γ. Δημαράς και στελέχη της Ομοσπονδίας.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε:

«Συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα στα δημόσια νοσοκομεία, ειδικώς αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

»Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου γιατί κάθε φορά, όπως και σήμερα, οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς, αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες στα δύσκολα ενωνόμαστε, γινόμαστε μία γροθιά για το κοινό καλό. Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας οφείλουμε όλοι μας να συμβάλλουμε έμπρακτα προκειμένου να συνεχιστεί η προσφορά αίματος για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

»Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές αιμοδότες, τους γιατρούς μας για τη συνεργασία, την Ομοσπονδία Ιππασίας για τη στήριξη, το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας για τη φιλοξενία τους δύο δημάρχους, Μαρκοπούλου, Κ. Αλαγιάννη και Σαρωνικού, Π. Φιλίππου, που ήρθαν εδώ για να ενισχύσουν την προσπάθειά μας και όλους όσοι είναι συνοδοιπόροι μας σε αυτή την πρωτοβουλία. Είμαστε εδώ παρόντες, για όλους τους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται».

Η Περιφέρεια Αττικής εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στον ιδιοκτήτη του «Δειπνοσοφιστήριου» Δ. Χριστοφιλέα για την προσφορά εκλεκτών εδεσμάτων για τους εθελοντές αιμοδότες, καθώς και την εταιρεία «Βίκος», σταθερή χορηγό των δράσεων αιμοδοσίας

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας από την Covid-19.

Τον συντονισμό και την ευθύνη  οργάνωσης της Αιμοδοσίας από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής είχε η σύμβουλος Άθλησης του περιφερειάρχη Αττικής, Χ. Γαλανοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet