Μεγάλη η συμμετοχή των σχολείων της Αττικής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης The Green City
Κοινωνία

Μεγάλη η συμμετοχή των σχολείων της Αττικής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης The Green City

Με μεγάλη ανταπόκριση από τα σχολεία των Δήμων της Αττικής και ενθουσιασμό από τους μαθητές και μαθήτριες συνεχίζεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης The Green City, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και όλοι οι Δήμοι της Αττικής, με στόχο την ενημέρωση, προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από την αρχή του νέου έτους έως και σήμερα 9.732 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 51 σχολεία σε 35 Δήμους της Αττικής είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης.

Ιδιαίτερα για τους μαθητές των σχολείων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστικές ερωτο-απαντήσεις, για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της. Ακόμη, γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από το εξειδικευμένα στελέχη για το πρόγραμμα επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη, αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα).

Οι μαθητές μετά το τέλος της ενημέρωσης, μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν συλλέξει στο όχημα. Στη συνέχεια αυτά ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

Τέλος, από το ειδικό κλιμάκιο του GREEN CITY προσφέρεται έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.

Αναφερόμενος στην μεγάλη απήχηση του προγράμματος ανακύκλωσης ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε την σπουδαιότητα των συγκεκριμένων δράσεων στα σχολεία της Αττικής, καθώς όπως είπε, η νέα γενιά είναι αυτή που έχει όλα τα εχέγγυα για την διαμόρφωση μιας κουλτούρας που αναδεικνύει και προστατεύει την αξία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Τα παιδιά μας, οι μαθητές και μαθήτριες, αναγνωρίζουν έμπρακτα την αξία της ανακύκλωσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Τολμώ να πω πως πολλές φορές είναι αυτά που μας δίνουν το παράδειγμα και μας κινητοποιούν για το πώς πρέπει να λειτουργούμε προκειμένου να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και την ίδια μας την επιβίωση πάνω σε αυτόν.

Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, επιστρατεύουμε κάθε δυνατότητα ώστε να προάγουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία με όλους τους πολίτες για την υλοποίηση ενός καθολικού οράματος αλλά και μια αναγκαίας πραγματικότητας: να θέσουμε τις πιο γερές βάσεις, πάνω στις οποίες θα στηριχτεί μια νέα κουλτούρα διαχείρισης των απορριμμάτων μας, κατά τρόπο που να διευκολύνονται οι αρχές της αστικής βιωσιμότητας, της πράσινης οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτή είναι μια μεγάλη ευθύνη, την οποία αναλαμβάνουμε όλες οι γενιές μαζί προκειμένου να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε όλα όσα απλόχερα μας δίνει μέχρι τώρα η φύση.

Συγχαίρω από καρδιάς όλες και όλους όσοι συμμετέχουν και υποστηρίζουν τις δράσεις μας, και ιδιαίτερα όλοι την μαθητική κοινότητα που από πολύ νωρίς αντιλαμβάνονται την αξία της ανακύκλωσης και γίνονται ενεργό μέρος μιας ισχυρής ασπίδας προστασίας του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για το πρόγραμμα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet