Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στην Κερατέα – Μήνυμα εκκένωσης για τέσσερις οικισμούς
Κοινωνία

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στην Κερατέα – Μήνυμα εκκένωσης για τέσσερις οικισμούς

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία καθώς πριν από λίγη ώρα ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Μαρκάτι στην Κερατέα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο και αυτή την ώρα ισχυρή δύναμη σπεύδει στο σημείο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί.

Το 112 έστειλε ήδη μήνυμα για εκκένωση από το Μαρκάτι Κερατέας προς το Λαύριο:

https://twitter.com/112Greece/status/1427188986309718016?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1427188986309718016%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F1152451%2Fmegali-fotia-stin-keratea-sunagermos-stin-purosvestiki%2F

Μήνυμα εκκένωσης εστάλη και για τη Συντερίνα Κερατέας προς Ανάβυσσο:

Αλλά και για τον Άγιο Κωνσταντίνο προς Ανάβυσσο και το Δημολάκι.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 71 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρου, 25 οχήματα, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στις αυλές των σπιτιών και σύμφωνα με πληγροφορίες τουλάχιστον δέκα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λούκα, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα. 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

fwtia_lavrio2
fwtia_lavrio
fwtia_lavrio3

Για πολύ μεγάλη ταχύτητα της φωτιάς έκανε λόγο ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, που βρίσκεται στο σημείο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο αέρας είναι πολύ δυνατός.

«Το βόρειο μέτωπο έχει κάψει ήδη έναν τεράστιο λόφο. Δεν έχω εικόνα τι γίνεται στο νότιο μέτωπο» υπογράμμισε.

«Κύριος στόχος μας είναι να μην απλωθεί η φωτιά προς τον εθνικό δρυμό Σουνίου» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως είπε, οι άνεμοι είναι εξαιρετικά ισχυροί.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας-Λαυρίου από τη γέφυρα Αδάμ.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet