Μελέτη ύψους 40.000 ευρώ προς αντιμετώπιση φαινομένων κατολίσθησης στην Ύδρα
Κοινωνία

Μελέτη ύψους 40.000 ευρώ προς αντιμετώπιση φαινομένων κατολίσθησης στην Ύδρα

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Ύδρας, Γ. Κουκουδάκη, η σύμβαση βάση της οποίας θα εκπονηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 40.000 ευρώ, η  τεχνικογεωλογική μελέτη για την αντιμετώπιση φαινομένων κατολίσθησης στην Ύδρα και συγκεκριμένα στις θέσεις «Κάβος Μιαούλη» και πλησίον αυτής, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της μελέτης είναι η μόνιμη αντιμετώπιση φαινομένων αποκολλήσεων και καταπτώσεων των βραχωδών υλικών που δομούν τις προαναφερόμενες θέσεις.

Ειδικότερα, θα ποσοτικοποιηθεί και θα αξιολογηθεί η έκταση του προβλήματος, παράλληλα θα προταθούν τεχνικές λύσεις αντιμετώπισης, περιορισμού και αποκατάστασης των φαινομένων αστοχίας που θέτουν σε κίνδυνο πεζούς και κατοικίες, με σκοπό να διασφαλιστεί η απόλυτη προστασία τους, επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι με στόχο να μην υπάρξει ο παραμικρός χρόνος καθυστέρησης θα συγκροτηθεί κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Δήμου Ύδρας για την παρακολούθηση της εκπόνησης της μελέτης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης ανέφερε τα εξής:

«Η ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους είναι απόλυτη και άμεση προτεραιότητά μας. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ύδρας, τον αγαπητό Γ. Κουκουδάκη, ξεκινάμε την εκπόνηση της μελέτης, προκειμένου άμεσα να προχωρήσουμε, χωρίς χρονοτριβές στις αναγκαίες παρεμβάσεις με στόχο να απομακρύνουμε κάθε πιθανό κίνδυνο, στη συγκεκριμένη περιοχή. Σκοπός μας είναι το πανέμορφο νησί της Ύδρας να είναι ένας ασφαλής προορισμός για όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet