Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διενέργεια rapid tests στο Γηροκομείο Αθηνών
Κοινωνία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διενέργεια rapid tests στο Γηροκομείο Αθηνών

Με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στην προστασία των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της δράσης «Ιπποκράτης», διενήργησαν σήμερα (14/4) rapid tests στο προσωπικό και στους φιλοξενούμενους του  Γηροκομείου Αθηνών, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρέδωσε στη διοίκηση του Γηροκομείου μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού προστασίας (χιλιάδες μάσκες όλων των τύπων και αντισηπτικά), ενώ συνεργεία της Περιφέρειας κλάδεψαν και περιποιήθηκαν τον προαύλιο χώρο του Γηροκομείου, επισημαίνει η διοίκηση.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Ι. Σελίμης και ο συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, Π. Ευσταθίου.

Τον περιφερειάρχη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Αθηνών, Ζ. Κολιός, η Νομική σύμβουλος του Γηροκομείου, Μ. Στραιτούρη, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Ν. Παπαϊωάννου και μέλη του προσωπικού.

Ο κ. Κολιός ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη για τη διενέργεια των rapid tests και την προσφορά του υγειονομικού υλικού, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό του Γηροκομείου, στηρίζοντας έμπρακτα τους φιλοξενούμενους και το προσωπικό. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα της δομής, τονίζοντας ότι χρήζει στήριξης για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπως κάνει εδώ και 157 χρόνια και τόνισε πως σήμερα με την παρουσία του περιφερειάρχη γίνεται μία νέα αισιόδοξη και ελπιδοφόρα αρχή στη μεταξύ τους συνεργασία.

Τις θερμές ευχαριστίες του προσωπικού προς τον κ. Πατούλη μετέφερε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Ν. Παπαϊωάννου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της στήριξης της Περιφέρειας, στον αγώνα που δίνει το Γηροκομείο προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία του.

Ο κ. Πατούλης τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Το Γηροκομείο Αθηνών, έχει περάσει πολλές περιπέτειες, αλλά ως Περιφέρεια Αττικής, αλλά και προσωπικά, θα είμαστε παρόντες και θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σε συνεργασία με το αξιόμαχο προσωπικό του, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του για τις επόμενες δεκαετίες. Είμαστε στο πλευρό του και αυτό το αποδείξαμε έμπρακτα.

»Επί 40 χρόνια το γηροκομείο Αθηνών, το εμβληματικότερο Γηροκομείο στη χώρα, λειτουργούσε χωρίς άδεια, αλλά εμείς θέσαμε ως προτεραιότητα την αδειοδότησή του και το καταφέραμε. Επίσης, σήμερα, αναγνωρίζοντας ότι προτεραιότητα είναι η προστασία των συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, φέραμε εδώ τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών μας, προκειμένου να διενεργήσουν rapid tests στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό και παράλληλα παραδώσαμε χιλιάδες μάσκες προστασίας και αντισηπτικά.

»Έχουμε χτίσει μία γέφυρα προστασίας με το Γηροκομείο και θα συνεχίσουμε, διενεργώντας συχνά ιατρικές εξετάσεις στους θαμώνες του Γηροκομείου και συνδράμοντας το έργο του με ιατρικό προσωπικό. Επίσης όλοι οι τρόφιμοι της δομής θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, σε περιπτώσεις που χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης.

»Το Γηροκομείο Αθηνών ασκεί λειτούργημα και κοινωφελές έργο και πρόθεσή μας είναι να το στηρίξουμε».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης μετέβη στο νέο επισκευασμένο κτήριο του Γηροκομείου, έναν σύγχρονο άρτιο χώρο, που αδειοδοτήθηκε από την Περιφέρεια η οποία συνέδραμε και στις εργασίες ανακαίνισης και επισκευής, όπως αναφέρει η διοίκηση της Περιφέρειας.

Για συμβολικούς λόγους ο κ. Πατούλης μαζί με τον πρόεδρο του Γηροκομείου, Ζ. Κολιό, φύτεψαν έναν ευκάλυπτο, μία κίνηση που σηματοδοτεί, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, την έναρξης μίας νέας εποικοδομητικής και ελπιδοφόρας συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Γηροκομείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet