Με την αρωγή της Περιφέρειας Αττικής η δράση «Μαθαίνω χωρίς να βλέπω» σε σχολεία της Αττικής
Κοινωνία

Με την αρωγή της Περιφέρειας Αττικής η δράση «Μαθαίνω χωρίς να βλέπω» σε σχολεία της Αττικής

Στην εξοικείωση των μαθητών με τις ειδικές δεξιότητες των παιδιών με αναπηρία και στόχο να εξαλειφθεί το φαινόμενο της ρατσιστικής αντιμετώπισης προσβλέπει η δράση που υλοποιείται σε σχολεία της Αττικής, με την αρωγή της Περιφέρειας Αττικής μέσα από το πρόγραμμα «Μαθαίνω χωρίς να βλέπω», που λειτουργεί με τη φροντίδα της ομάδας τυφλών ξεναγών της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Black Light.

Η συγκεκριμένη δράση, η οποία εφαρμοζόταν περιστασιακά, πλέον αποκτά σταθερή βάση, καθώς με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, υλοποιείται καθημερινά και απευθύνεται σε σχολεία ολόκληρης της Αττικής.  

Στο πρόγραμμα μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί 65 σχολεία, τα οποία βρίσκονται στους παρακάτω δήμους της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών:  Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Αθήνας, Δάφνης-Υμηττού.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στην επαναφορά του προγράμματος σε σταθερή βάση υλοποίησης, συνεχάρη τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχο για τη μεγάλη συμμετοχή των σχολείων στο πρόγραμμα και επισήμανε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής στον ευαίσθητο τομέα της στήριξης των ατόμων με αναπηρία, υπογραμμίζοντας τα σημαντικά έργα που υλοποιεί παράλληλα η Περιφέρεια για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τη δράση

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet