Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής ο φιλανθρωπικός αγώνας 100 ωρών «NoFinish Line»
Αθλητισμός

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής ο φιλανθρωπικός αγώνας 100 ωρών «NoFinish Line»

Το πρωί της Τετάρτης (25/5) ξεκίνησε ο φιλανθρωπικός αγώνας 100 ωρών «NoFinish Line», παρουσία του Γ. Πατούλη, ο οποίος διεξάγεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στην αγορά του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ. Στόχος του αγώνα, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Μαΐου, είναι η στήριξη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Πρόκειται για έναν φιλανθρωπικό αγώνα που διοργανώνεται για 6η χρονιά στη χώρα μας από τη διεθνή οργάνωση φιλανθρωπικών δράσεων για το παιδί «NoFinish Line International».

Η περιφερειακή αρχή τονίζει ότι στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν πολίτες κάθε ηλικίας και να περπατήσουν ή να τρέξουν ανάλογα με την προτίμησή τους για όση ώρα επιθυμούν. Τα χιλιόμετρα που θα κάνουν καταγράφονται μέσω beeper και μετατρέπονται σε ευρώ, τα οποία φέτος, όπως ανακοίνωσε και η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου κατά την έναρξη του αγώνα, θα διατεθούν για την ενίσχυση του ξενώνα που θα εγκαινιαστεί σύντομα με στόχο τη φιλοξενία μητέρων και παιδιών, προσφύγων από την Ουκρανία.

Στην έναρξη της δράσης, εκτός από τον κ. Πατούλη και την κ. Μαρτίνου, συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης,  ο γενικός γραμματέας του «NoFinish Line International» και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του «NoFinish Line Athens» Γιάννης Νικολάου, οι πρέσβειρες της εθνικής βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου, Έφη Κουρκουτσάκη και Χριστίνα Παπαδοπούλου, ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Α. Ζανιάς, ο Ησαϊας Ματιάμπα, ο οποίος αφιλοκερδώς θα τραγουδά στον αγώνα, ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής, η ειδική συνεργάτης σύμβουλος του περιφερειάρχη σε ζητήματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου, εκπρόσωποι των χορηγών του «6oυ NoFinish Line Athens» κ.ά.

Με αφορμή την έναρξη του φιλανθρωπικού αγώνα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Σήμερα είναι μία λαμπρή μέρα με ιδιαίτερους συμβολισμούς: Παιδιά συμμετέχουν σε μια δράση που θα βοηθήσει άλλα παιδιά. Τα παιδιά της Ουκρανίας. Η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορούσε να λείπει από μία τέτοια δράση του “Μαζί για το Παιδί”. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει την προστασία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλα τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές και ιδιαίτερα την κ. Μαρτίνου. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και ελπιδοφόρο τα ίδια τα παιδιά να μας δίνουν το παράδειγμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και να βοηθούν άλλα παιδιά.  Τα παιδιά του κόσμου είναι δικά μας παιδιά. Συγχαρητήρια σε όλους, εισπράττουμε τη θετική ενέργεια αυτής της δράσης και παίρνουμε  δύναμη για να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο για ένα καλύτερο μέλλον. Η διεξαγωγή του αγώνα “NoFinish Line” στον πιο εμβληματικό αθλητικό χώρο της Αττικής είναι μία πρόκληση για όλους μας. Είναι σημαντικό να διανύσουμε όσα χιλιόμετρα μπορεί ο καθένας μας και να προσφέρουμε στέλνοντας διπλό μήνυμα: Τη σημασία του αθλητικού τρόπου ζωής στην επίτευξη του στόχου της ευζωίας αλλά και τη σημασία της προσφοράς ειδικά σε παιδιά που έχουν την ανάγκη μας». 

Στο σημείο έναρξης του αγώνα βρισκόταν και το Κινητό Πράσινο Σημείο (βαν) της Περιφέρειας Αττικής. Υπεύθυνοι του προγράμματος ενημερώνουν για τα οφέλη του της ανακύκλωσης και για τις δράσις της Περιφέρειας. Ο Γ. Πατούλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής σε περιβαλλοντικά θέματα και τη διαχείριση των απορριμμάτων υπογράμμισε ότι «είναι ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι μας στη διαμόρφωση μιας περιβαλλοντικής συνείδησης, με στόχο να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές». «Αυτό δεν μπορεί να γίνει εάν δεν συστρατευθούμε και αν δεν ευαισθητοποιηθούμε στο θέμα της “πράσινης” συνείδησης και της οικολογίας. Όλες οι δράσεις μας και τα προγράμματα της Περιφέρειας είναι προσαρμοσμένα προς αυτή την κατεύθυνση».

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου, κατά την έναρξη του φιλανθρωπικού αγώνα επισήμανε ότι «τρέχουμε όλοι σε αυτόν τον  αγώνα που δεν έχει τέλος», προκειμένου να συμβάλλουμε τα χιλιόμετρα που θα διανυθούν να μετατραπούν σε οικονομική ενίσχυση για το “Μαζί για το Παιδί”». Η κ. Μαρτίνου κάλεσε όλους τους πολίτες να λάβουν μέρος προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά που έχουν βιώσει τον πόλεμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet