Με τη συνδιοργάνωση δύο εκδηλώσεων έστειλε το μήνυμα κατά της βίας η Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Με τη συνδιοργάνωση δύο εκδηλώσεων έστειλε το μήνυμα κατά της βίας η Περιφέρεια Αττικής

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργάνωσε κεντρική διαδικτυακή εκδήλωση σε συνεργασία με το Γραφείο Ισότητας της ΕΝΠΕ και την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Αττικής, αλλά και έντεκα φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο. Παράλληλα συνέπραξε με το CSI Institute στην πρώτη οργανωμένη εκστρατεία κατά της βίας στην Ελλάδα με τίτλο «Γίνε Άνθρωπος», οι σκοποί της οποίας παρουσιάστηκαν σε ειδικό συνέδριο.  

Τη συζήτηση της διαδικτυακής εκδήλωσης της Περιφέρειας και του Γραφείου Ισότητας της ΕΝΠΕ συντόνισε η επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας της ΕΝΠΕ, Φωτεινή Βρύνα, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε εκτός από τον περιφερειάρχη η πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Αττικής, Μαρία Αγγελοπούλου.

Κατά την ομιλία του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει δέκα συνολικά ξενώνες και συμβουλευτικά κέντρα υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας, με περισσότερες από 5.300 γυναίκες να είναι ωφελούμενες από αυτές τις υπηρεσίες, ένας αριθμός – χαστούκι, που αναδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη ζοφερή πραγματικότητα της Ελλάδας».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet