Με τρία χρόνια καθυστέρηση η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έκανε ένα μικρό βηματάκι για τη Β’ Φάση του κρίσιμου έργου Μάνδρα – Οινόη
Κοινωνία

Με τρία χρόνια καθυστέρηση η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έκανε ένα μικρό βηματάκι για τη Β’ Φάση του κρίσιμου έργου Μάνδρα – Οινόη

«Με τρία χρόνια καθυστέρηση η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έκανε ένα μικρό βηματάκι για τη Β’ Φάση του κρίσιμου οδικού έργου Μάνδρα – Οινόη», όπως επισημαίνει η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής. Όπως προσθέτει, μάλιστα, το έργο ήταν έτοιμο κατά 95% για δημοπράτηση, με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, όταν το παρέδωσε η διοίκηση της Ρένας Δούρου, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Προσθέτει δε ότι η σημερινή περιφεφειακή αρχή εντάσσει το έργο στη χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής, μεταφέροντάς το από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. «Σε κάθε περίπτωση, οι πόροι προέρχονται και πάλι από την Περιφέρεια Αττικής. Να ήταν τουλάχιστον από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπου θα μπορούσε να ενταχθεί ως κρίσιμο αναπτυξιακό έργο… Ούτε καν αυτό δεν μπόρεσαν να πετύχουν…» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η Δύναμη Ζωής σημειώνει σχετικώς με το έργο ότι αφορά στον δρόμο που βρίσκεται μέσα στο ρέμα Σούρες της Μάνδρας και διασταυρώνεται σε 13 σημεία με το ρέμα. «Εκεί όπου στην ακραία πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017 πολλοί συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, παρασυρόμενοι από τον χείμαρρο. Πρόκειται για τον δρόμο – παγίδα θανάτου, που οι κυβερνήσεις από το 2005 και μετά απλώς ήθελαν να διαπλατύνουν, κρατώντας τον πάντα μέσα στο ρέμα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η περιφερειακή παράταξη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Δύναμης Ζωής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet