Με 5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής το νέο Γυμνάσιο στην Αρτέμιδα
Κοινωνία

Με 5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής το νέο Γυμνάσιο στην Αρτέμιδα

Το «πράσινο φως» για την ανέγερση του 3ου 9/θέσιου Γυμνασίου Αρτέμιδας του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, με χρηματοδότηση ύψους 4.970.000,00 από την Περιφέρεια Αττικής και δικαιούχο την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., άναψε μετά από την ένταξη της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Η υπογραφή της απόφασης ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Αττικής έγινε από τον περιφερειάρχη Αττικής παρουσία του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος Δ. Μάρκου, του διευθύνοντος συμβούλου της ΚΤ.ΥΠ. Θ. Γιάνναρη και του προέδρου της Τ. Κατσίπου, του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα και του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Αττικής Δ. Δρόση. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Κατά τη συνάντηση τα στελέχη της ΚΤ.ΥΠ. ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για τη συνεργασία, επισημαίνοντας πως «το έργο που γίνεται στον τομέα της κάλυψης των σχολικών υποδομών με την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας, δεν γίνεται σε καμία άλλη Περιφέρεια της χώρας».

Επισημαίνεται ότι συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί πάνω από 45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών με περισσότερα από 77 εκατ. ευρώ με δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Επιπλέον, έχουν δοθεί για εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 15 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής.

Κατά την υπογραφή ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, καθώς και στη δημιουργική συνεργασία που έχει επιτευχθεί με τα στελέχη της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. για την υλοποίηση έργων, τα οποία προάγουν το επίπεδο της εκπαίδευσης των παιδιών, δημιουργώντας ένα φιλόξενο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση για τη χρηματοδότηση του νέου σχολείου

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet