Με 6 ειδικά συνεργεία και δύναμη 25 ατόμων η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί στους Δήμους
Κοινωνία

Με 6 ειδικά συνεργεία και δύναμη 25 ατόμων η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί στους Δήμους

Στον Δήμο Διονύσου ο οποίος, μετά από αίτημα του δημάρχου και πρόταση της Περιφέρειας Αττικής, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πολύ σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία, μετέβη και σήμερα (17/2) ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης επέβλεψε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των συνεργείων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για την ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων και είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να ενημερωθεί από τον δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη για το πώς έχει η κατάσταση σήμερα και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Η περιφερειακή αρχή σημειώνει ότι έξι συνεργεία της Περιφέρειας με 25 άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων και υλοτόμοι, που από χθες το βράδυ έως και σήμερα κόβουν δέντρα, σε συνεργασία και υπό τον συντονισμό της Πυροσβεστικής επιχειρούν στους Δήμου Διονύσου, Εκάλης, Αγ. Στεφάνου, Δροσιάς αλλά και Υμηττού -στην περιοχή κοντά στις κεραίες-, όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Ειδικότερα, στη διάθεση των Δήμων, εκτός του προσωπικού, έχουν τεθεί τέσσερα εκχιονιστικά μηχανήματα, αλλά και ειδικά μηχανήματα GCB.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας εστιάζονται στη διασφάλιση της προσβασιμότητας των δρόμων ακόμα και αυτών που δεν είναι ευθύνη της, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή της στο δύσκολο έργο που καταβάλλουν οι Δήμοι, επισημαίνει η διοίκηση.

Σε δηλώσεις τους ο κ. Πατούλης ανέφερε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει συνεχώς παρούσα, δίπλα στους πολίτες συνδράμοντας, ακόμα και πέραν των αρμοδιοτήτων της, με όσα μέσα διαθέτει την προσπάθεια για την ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων.

»Βρισκόμαστε εδώ στον Δήμο Διονύσου ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, γεγονός που είχαμε επισημάνει από χθες και για αυτό ακριβώς ζητήσαμε και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον υφυπουργό τον κ. Χαρδαλιά να τον κηρύξει σε έκτακτη ανάγκη την πόλη και πράγματι το έπραξε.

»Προτεραιότητα είναι να βοηθήσουμε τον ΔΕΔΔΗΕ που θα πρέπει να κάνει τα μέγιστα, προκειμένου άμεσα να αποκαταστήσει τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά, όπως είναι και η ευθύνη του. Απευθύνουμε σαφή έκκληση, τώρα σε απόλυτη προτεραιότητα είναι να ξαναέρθει άμεσα το ρεύμα στους πολίτες οι οποίοι υποφέρουν λόγω έλλειψης θέρμανσης και για το ποιος φταίει, είναι θέμα που θα μας απασχολήσει την επόμενη μέρα, όχι τώρα.

»Η Περιφέρεια βρίσκεται εδώ με έξι συνεργεία των 25 ατόμων, μεγάλα μηχανήματα GCB, με ανθρώπους οι οποίοι κόβουν και αποσύρουν δένδρα και αποσύρουν τα δένδρα, συνδράμοντας με όσα μέσα διαθέτουμε την προσπάθεια για την ανακούφιση των πολιτών».  

Από την πλευρά του ο κ. Καλαφατέλης σημείωσε:

«Καλησπέρα, είναι η τρίτη δύσκολη μέρα για όλους μας και εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Πατούλη τον περιφερειάρχη γιατί από την πρώτη στιγμή που ζήτησα να κηρύξουμε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενήργησε ταχέως και ήδη από χθες το βράδυ έχουν έρθει ΕΜΑΚ και ο στρατός για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

»Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες, αρκεί να βοηθήσει βέβαια και ο ΔΕΔΔΗΕ, θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και να ανατρέψουμε το κλίμα. Για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής που συνέβαλε τα μέγιστα να μπορέσουμε να ανοίξουμε και τους δρόμους και βέβαια να κόψουμε τους κορμούς και τα δέντρα με τα  συνεργεία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet