Μηχανήματα και εξοπλισμό Πολιτικής Προστασίας παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Γενικό Επιτελείο Στρατού
Κοινωνία

Μηχανήματα και εξοπλισμό Πολιτικής Προστασίας παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Γενικό Επιτελείο Στρατού

Τη «βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας να συνεχίσει να στέκεται ενεργά στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων συνδράμοντας ενεργά την προσπάθεια τους να προστατέψουν αποτελεσματικά τους πολίτες σε περίπτωση έκτακτων αναγκών» διαμήνυσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την τελετή παράδοσης-παραλαβής 20 μηχανημάτων – ειδικοποιημένων οχημάτων μηχανικού, καθώς και υλικού γεφυροσκευής, από την Περιφέρεια στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, τα οποία προστίθενται στα 36 μέσα μηχανικού που έχουν ήδη παραληφθεί.

Η προμήθεια του εξοπλισμού γίνεται στο πλαίσιο της Πράξης «Προμήθεια Μηχανημάτων και Εξοπλισμού στο Πλαίσιο Υποστήριξης του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και δικαιούχο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην τελετή ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια και προσωπικά τον κ. Πατούλη για την προμήθεια των μηχανημάτων, ενώ «παρών» ήταν και o διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ») αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για την παράδοση εξοπλισμού Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet