Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΕΑΓΜΕ
Κοινωνία

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΕΑΓΜΕ

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), Α. Τσώκος, προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών που αφορούν σε θέματα της επιστημονικής και διοικητικής αρμοδιότητας των δύο συμβαλλόμενων φορέων.

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: «Η στενή συνεργασία με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη θωράκιση και προετοιμασία των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και υλοποίησης δράσεων μείωσης του κινδύνου των καταστροφών, αλλά και σχεδιασμού κανόνων ενημέρωσης των πολιτών.

»Οφείλουμε κεντρική Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, να διαμορφώσουμε ένα νέο πλαίσιο δράσης και στοχοθεσίας ως προς τη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας και της χρηματοδότησης έργων που θα ενισχύσουν τη θωράκιση και τη προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών».

Τα πεδία συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής – ΕΑΓΜΕ 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet